Interviu cu Virgil PÎRVULESCU: „Cei din subordinea lui Mircia Gutău vin la ședințele de Consiliul Local ca la sala de sport”

Virgil Pîrvulescu, liderul liberalilor din Râmnicu Vâlcea și viceprimar al municipiului a câștigat recent procesul cu ANI la Înalta Curte de Casație și Justiție. Acest lucru îi asigură candidatura pentru alegerile din 2024. Politicianul liberal a ales să îl detroneze pe Mircia Gutău din fotoliul de conducere al primăriei, dar și pe Cristian Buican din fruntea liberalilor vâlceni.

Am discutat cu acesta despre cum va duce această luptă anul viitor, dar și despre echipa pe care se bazează la municipiu, care pare să fie formată din tineri, față de social-democrați.

 

Impact REAL: V-a îngreunat procesul cu ANI cariera politică?

Virgil PÎRVULESCU: Pot spune că mulți oameni, pe parcursul celor trei ani, nu îmi acordau nici o șansă să câștig procesul deoarece o parte dintre ziariștii care sunt plătiți din fonduri publice de la primărie au avut grijă să răspândească acest zvon. Nu numai ei au făcut asta, ci și politicieni, adică toți cei care nu sunt în stare să facă ceva pentru comunitate și cumva efortul meu să schimb ceva în oraș i-a înspăimântat, fiind nevoiți să recurgă la un comportament de acest fel. Într-adevăr, procesul mi-a creat o problemă de imagine, cumva oamenii vedeau o speranță în mine, dar erau resemnați auzind despre proces. Oamenii și-au recăpătat speranța și sunt foarte mulți care se alătură proiectului mei și asta mă bucură, mă încântă, dar în același timp responsabilitatea este foarte mare.

 

Impact REAL: A fost scandal cu pumni la USR Drăgășani. Care credeți că este motivul pentru care o filială vâlceană ajunge să fie într-o situație atât de delicată?

Virgil PÎRVULESCU: Cunoscând foarte bine liderul formațiunii politice de la Vâlcea, adică pe Andrei Gheorghiu, am constatat că el rămâne un singur individ, iar în campania electorală din 2020 unicul lui scop a fost sabotarea mea, astfel încât să nu câștig primăria. S-a văzut asta și din acțiunile lui în Consiliul Local, împreună cu Mircia Gutău. Au instituit parcările cu plată, faptul că alături de Mircia Gutău au luat un credit de 30 de milioane de euro pe care l-au folosit pentru așa zisa înfrumusețare, deși anunțau public că vor folosi banii pentru anvelopare. Și-au bătut efectiv joc de oraș și atunci când nu prea mai au mălai prin buzunar, încep să facă scandal. Cam asta este problema, din ce am înțeles eu de la Drăgășani.

 

Impact REAL: Conducerea APAVIL este „pe butuci” în momentul de față. Cum se poate rezolva situația?

Virgil PÎRVULESCU: În 2021, în timpul luptei noastre politice din Consiliul Local, am venit cu proiecte de hotărâre care să rezolve această problemă. Atâta timp cât Mircia Gutău este un tip care trăiește din tot ceea ce înseamnă aceste sinecuri, ca să le zic așa, și faptul că își nominalizează tot felul de indivizi pentru funcțiile de conducere de la Apavil, este normal să se ducă în faliment. De altfel, în faliment se duc și toate societățile care lucrează cu primăria prin diverse lucrări și care la sfârșit de an nu mai au bani și întâmpină multe probleme. Apavil este o structură manageriată foarte prost, iar în Consiliul de Administrație nu sunt oameni care să se priceapă la managementul societății. Oare Râmnicu Vâlcea nu mai are specialiști sau oameni serioși care să-și facă treaba? Eu refuz să cred asta, am spus întotdeauna că, în momentul în care politica își bagă nasul pentru a-și crea o anumită facilitate, atunci se ajunge la situații de genul acesta.

 

Impact REAL: Liderul Forța Dreptei Râmnicu Vâlcea a declarat că sunt mulți oameni de calitate în Consiliul Local cu care ar putea colabora. Cine sunt acei oameni de calitate despre care vorbește, în opinia dumneavoastră?

Virgil PÎRVULESCU: Probabil că a fost o declarație strict politică și s-a referit la faptul că ar colabora cu orice om de calitate și care ar avea capacitatea să înțeleagă ce înseamnă managementul orașului Râmnicu Vâlcea și voturile care le acordă să nu se întoarcă împotriva cetățenilor. Cunoscându-l pe Romeo Rădulescu, este un tip care a vrut probabil să spună că el poate să colaboreze cu absolut oricine și că nu are nici o problemă de colaborare. Asta a vrut să spună, însă probabil că se referea la cei care nu sunt în anturajul lui Mircia Gutău. Haideți să fim serioși, cei din subordinea lui Mircia Gutău vin la ședințele de Consiliul Local ca la sala de sport și ridică mâinile așa cum le dictează antrenorul.

 

Impact REAL: Ce alte lucruri aveți pregătite pentru agenda primăriei, în anul 2024?

Virgil PÎRVULESCU: În primul rând cred că este important să vorbim despre încălzirea orașului. În momentul acesta se fac doar niște prelungiri de termene ca să mai țină în viață sistemul. Este un atentat la siguranța națională pentru că CET-ul nu-și plătește datoriile făcute în perioada curentă și vorbesc despre obligațiile angajaților către bugetul de stat, bugetul asigurărilor speciale, iar atunci se creează o problemă. În 2024 vreau să le arăt că și-au bătut joc de orașul Râmnicu Vâlcea, noi avem o grămadă de probleme. Parcările, așa cum am făcut noi calculele, le vom pune din nou în dezbatere, astfel încât să scape cetățenii de aceste nenorociri care s-au întâmplat prin instituirea plății pentru orice loc de parcare. Reluăm și problema anvelopării blocurilor și o să facem publice costurile necesare, comparativ cu ce plătește acum primăria. O să facem parcul industrial, dar astăzi au majoritate în Consiliul Local oameni cu care nu se poate face acest lucru. Veți vedea un program foarte clar cu care ne vom prezenta în campanie.

 

Impact REAL: De ce ați ales să vă faceți o echipă de oameni tineri, în loc de a alege politicieni cu experiență pentru echipa dumneavoastră?

Virgil PÎRVULESCU: Pentru că eu nu sunt un politician cu experiență și pentru că eu nu mă regăsesc în clasa politică actuală. Eu am interacționat cu clasa politică pe parcursul profesiei mele și întotdeauna am avut un sentiment de respingere, în sensul general. Avem o clasă politică de unde nu se generează plus valoare în România. Am ales tinerii pentru că am încredere în tineri. Știu că nu au experiență, știu că au mai multe de învățat, dar liderii nu se cresc într-o zi, ci pe parcursul unei perioade mai îndelungate de timp, pentru a observa dacă au capacitatea să se dezvolte. Echipa cu care ne vom prezenta în 2024 este o echipă în care sunt preponderenți alți oameni care vor candida. De ce? Pentru că trebuie să găsim acel lider care să continue eforturile de modernizare a orașului. Suntem o țară democrată și pentru asta este nevoie de lideri care sunt crescuți și formați în bătălii electorale. Ne vom testa capacitatea de a face față provocărilor.

 

Impact REAL: Deși există un istoric al tensiunii dintre dumneavoastră și Cristian Buican, acesta a ales să vă felicite public pentru câștigarea procesului. De ce a ales să facă acest lucru, deși va fi contracandidatul dumneavoastră pentru PNL Vâlcea?

Virgil PÎRVULESCU: Asta am învățat-o de la el: în politică trebuie să ai curaj să spui lucrurilor pe nume. Eu așa cred și așa i-am spus lui Cristian Buican: știu că sunt mai bun decât el în managementul partidului și cred că am mai multă influență și că oamenii au mai multă încredere în mine decât în dumnealui. Cred că modul politic pe care îl gândesc eu de organizare a Partidului Național Liberal la Râmnicu Vâlcea este net superior decât așa cum l-a gândit Cristian Buican.

Din competiție crește performanța, nu? Acum eu cred că joacă corect, dacă nu va juca corect atunci o să ne rupem picioarele, dar nu este cazul. Noi suntem angrenați în această competiție pentru anul 2024, vom fi în situația în care ne vom bate în interiorul partidului pentru a câștiga președinția, iar ceea ce a făcut Cristian Buican era normal să facă orice lider politic pentru faptul că, spre deosebire de colaboratorii dumnealui, niciodată el nu a rostit public faptul că eu voi pierde procesul cu ANI.

Cristian Buican este un politician cu experiență. Știți cum e? Când echipa are nevoie de un șoc, se schimbă antrenorul, iar eu cred că PNL are nevoie de un șoc și nu numai în cazul nostru, ci în toate organizațiile liberale.

 

 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *