Infractorii „Sandu Syndicate„ din Vâlcea, fraudă de 5 milioane de dolari în America | Infractori vâlceni implicați în infracțiuni americane

În prezent, agenţii americani desfășoară o anchetă privind o fraudă în domeniul ajutoarelor sociale, evaluată la peste 5 milioane de dolari, care a avut loc în timpul pandemiei. Mai multe percheziții au fost efectuate în județele Argeș și Teleorman.

Operațiunea desfășurată în România de către ofițerii de la Crimă Organizată s-a declanșat simultan cu descinderi realizate de FBI în Statele Unite, conducând la arestarea a trei suspecți. Aceștia sunt presupuși membri ai „Sandu Syndicate”, un grup de crimă organizată compus din români stabiliți în California. Suspecții sunt acuzați că au pus la cale o fraudă de amploare în perioada pandemiei.

Începând cu luna iulie 2020 și până în august 2022, membrii grupării de criminalitate organizată formată din cetățeni români, au participat într-o schemă infracțională în scop fraudulos de obținere de beneficii guvernamentale din statul California, respectiv ajutoare de șomaj, administrate de Departamentul din California. – au relatat ofițerii DCCO

Membrii grupului se pare că au falsificat documente peste Ocean, inclusiv contracte de muncă antedatate, în numele a peste 200 de cetățeni români. În schimbul acestor documente false, aceștia au obținut ajutoare de șomaj destinate celor afectați de criza medicală, chiar dacă nu-și pierduseră cu adevărat locurile de muncă.

Cu toate acestea, fiecare beneficiar a fost obligat să plătească grupării infracționale sume de până la 1500 de dolari. Banii obținuți au fost ulterior cheltuiți pe achiziții precum mașini și bijuterii.

Din câte a mai relatat un reportaj realizat de PRO TV, ancheta FBI a debutat în primăvară, când liderii grupării – Sandu și Ghiocel din Vâlcea – au fost arestați la San Diego. Au fost prinși întâmplător, după ce inițial au fost acuzați că au furat de la nişte bătrâni. Potrivit FBI, Constantin Sandu a pledat vinovat și riscă până la 30 de ani de închisoare.

Până la pronunțarea sentinței, ițele afacerii au dus din nou spre România, de această dată în Teleorman şi Argeș.

Operațiunea pusă la cale de procurorii DIICOT, la cererea autorităților federale americane, a dus la capturarea unui membru important al grupării, un suspect pe care agenții FBI și-l doresc la San Diego, ca să dea socoteală. Este vorba despre nimeni altul decât fratele liderului grupării, care a fost arestat provizoriu. Pentru că americanii vor ca el să fie extrădat în Statele Unite ale Americii. – se arată în reportajul PRO TV.

La percheziții, au fost găsite bunuri despre care există bănuiala că ar fi fost cumpărate din banii câştigaţi fraudulos peste Ocean. Este vorba despre o maşină de peste 100.000 de dolari, patru ceasuri foarte scumpe şi 300 de grame de bijuterii din aur. Vor fi vândute la licitație, iar banii obținuți vor fi folosiți pentru acoperirea pagubei.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *