Președintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican: ”Nu exclud nicio alianță pentru a mătura din județul Vâlcea ”ciuma roșie”

În cadrul conferinței de presă desfășurate la sediul PNL, deputatul Cristian Buican, președintele PNL Vâlcea, a abordat subiectul interacțiunii dintre PNL și AUR în perspectiva alegerilor următoare subliniind decizia PNL la nivel național de a participa singur în alegerile următoare, dar a deschis posibilitatea de a forma alianțe la nivel local pentru a contracara influența pe care o percepe ca fiind instaurată de PSD în județul Vâlcea.

Buican a menționat obiectivul PNL de a elimina ceea ce el numește „ciuma roșie” din județ și nu exclude posibilitatea de a forma alianțe pentru a aduce schimbări semnificative în investiții și salariile medii, subliniind că furtul din instituții este o problemă persistentă. El a concluzionat că acest moment ar putea fi o oportunitate benefică pentru județul Vâlcea:

”Domnul Simion în fiecare săptămână face o declarație, este în opoziție, nu face lucruri pentru că nu poate să facă lucruri, spune multe lucruri pentru a rămâne în atenția opiniei publice. Îl apreciez că este un politician bun. PNL a hotărât la Sinaia, în Biroul Politic Național, că merge singur în toate alegerile din anul viitor. La nivel local, putem face alianțe pentru a doborî această clică instaurată de ”P – Rădulescu” în județul Vâlcea. Acesta este un obiectiv al PNL. Eu nu exclud nicio alianță, să știți, pentru a mătura din județul Vâlcea ”ciuma roșie”. Este o posibilitate de a înlătura această ”ciumă” care a ținut județul nostru pe ultimul loc în ceea ce privește investițiile, salariul mediu, în care furtul din instituții este la ordinea zilei. Va fi o mană cerească pentru județul Vâlcea acel moment”, a declarat președintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican,  în cadrul  conferințe de presă desfășurate la sediul PNL Vâlcea.

Cu siguranță, ambele partide aflate acum în alianță, la un moment dat, dacă va fi necesar, ar putea să ia în considerare cu seriozitate o alianță cu AUR. Nu știm cu cine AUR va forma o „alianță frățească”, dar este cert că un impuls de suveranism, după alegerile europarlamentare, se va face simțit în România.

Criză financiară la RAJDP: Deputatul Cristian Buican face apel la instituțiile abilitate

Președintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican, a dezvăluit situația de criză la regia subordonată Consiliului Județean, unde angajații nu primesc salariile. Buican a acuzat că, din cauza unor practici discutabile ale conducerii, RAJDP este afectată financiar. El a subliniat că regia este utilizată pentru livrarea de asfalt și efectuarea de lucrări pentru firme private cu contracte încheiate cu Consiliul Județean. După prestarea acestor servicii, firmele intră în insolvență, nemaifăcând plățile către RAJDP. Deputatul a solicitat instituțiilor abilitate să investigheze această problemă și a subliniat nemulțumirea angajaților față de situația actuală:

”Există o situație explozivă într-o regie subordonată Consiliului Județean, faptul că salariații acestei regii nu primesc salariul. De ce nu primesc salarul cei de la RAJDP? Pentru că domnul „P-Rădulescu” continuă să „prăduiască”, pune regia de drumuri să livreze asfalt și să facă lucrări pentru firme private care au contracte cu Consiliul Județean. Aceste firme, după ce „prăduiesc” bine RAJDP, intră în insolvență și nu mai plătesc facturile pentru asfalt și lucrări RAJDP-lui. În felul acesta se fură milioane de euro de la statul român și de la RAJDP. Nu știu cine îi împarte, dar cu siguranță face parte și cel care trece cu vederea aceste lucruri. Solicit public instituțiilor abilitate să se ocupe de această problemă care a fost adusă la cunoștință de către angajații ai RAJDP-ului. Nu mai suportă oamenii furăciunile clanului „P-Rădulescu”, s-au săturat să muncească pe degeaba pentru acest clan care a pus mâna pe județ. Eu comunic ce mi-au spus angajații de la RAJDP”,  a declarat președintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican,  în cadrul  conferințe de presă desfășurate la sediul PNL Vâlcea.

Provocarea drumului 703H: Buican avertizează asupra riscului pierderii finanțării

Deputatul Cristian Buican, președintele PNL Vâlcea, a dezvăluit că guvernul liberal a alocat 22 de milioane de euro pentru drumul județean 703H Perișani – Titești – Boișoara – Câineni. Subliniind importanța acestui drum pentru țara Loviștei, Buican a evidențiat dificultățile în obținerea finanțării și a cerut o intervenție promptă pentru asfaltarea sa. De asemenea, a atras atenția că timpul scurs aduce riscul pierderii banilor alocați, subliniind neîndeplinirea condițiilor stipulate în lege:

”De un an și mai mult de jumătate, guvernul liberal a repartizat suma de 22 de milioane de euro pentru drumul județean 703H Perișani – Titești – Boișoara – Câineni. Este un drum foarte important pentru țara Loviștei, că nu se voia autostradă în Țara Loviștei și l-am predat la timpul cuvenit, ca autostrada să treacă prin Râmnicu Vâlcea, prin Călimănești și pe Valea Oltului. Nu m-au ascultat atunci, și acum au ajuns la vorba mea. Noi vrem drumul înfrângerii lui Carol Robert de Anjou de către Basarab Întemeietorul și îi rog pe domnul președinte ”P-Rădulescu” să se oprească din ”prăduială” și să se ocupe de asfaltarea drumului Perișani – Titești – Boișoara – Câineni. Mai sunt 6 luni și pierdem banii. Dacă în termen de doi ani nu semnează contractul, se pierde finanțarea – scrie clar în lege. Mai sunt mai puțin de 6 luni, cred, și pierdem finanțarea, și foarte greu am obținut-o dacă ne aducem aminte câtă cerneală și câte minciuni s-au spus, câte campanii electorale au fost susținute de asfaltarea acestui drum, ” a declarat președintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican.

Dinamica racolării de primari în contextul pregătirilor electorale

Pregătirile electorale aduc cu sine de fiecare dată  o dinamică specifică, iar un aspect notabil este migrarea primarilor de la un partid la altul. Fenomenul se datorează strategiilor partidelor înaintea alegerilor, iar mulți edili locali ai PNL manifestă intenția de a trece la PSD. Președintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican, clarifică acest fenomen, subliniindu-l în substratul discursului său:

”Eu am o istorie lungă cu trecerea primarilor de la PNL la PSD, și chiar dacă au trecut, eu tot mai mulți am avut. În 2014 au trecut toți, și noi, PNL,  am crescut de la 35 la 46 de primarii. Vom vedea ce se va întâmpla, dar PNL este un partid puternic cu oameni capabili „, a declarat președintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican.

Nu este un lucru nou, așa se întâmplă în fiecare an preelectoral și în an electoral. Partidele cu cele mai mari șanse atrag primari de la cele care nu stau atât de bine, și acum mai mult a apărut și un element nou, o variabilă care la alegerile trecute nu a fost; ea se numește alternativa AUR pentru candidații locali. Sunt persoane care vor să candideze cu un anumit tip de notorietate și favorabilitate posibilă, și nu își găsesc locul pe listele PNL sau PSD, așa că se duc la AUR. Este o realitate. Dacă partidul condus de domnul George Simion va avea un rezultat bun la europarlamentare, atunci va da toată direcția și sensul ulterioarelor alegeri, care sunt cele locale, și astfel foarte mulți se vor duce să candideze pe lista AUR, nu neapărat plecând de la PSD și PNL, ci cei care sunt oarecum „atomi liberi” și își caută un loc.

 

 

 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *