Primarul din Galicea, Florin Mărăcine solicită sprijin în găsirea unei soluții pentru gestionarea câinilor fără stăpân

Primarul comunei Galicea, Florin Alexandru Mărăcine încearcă să rezolve una dintre problemele serioase cu care se confruntă și anume gestionarea situației câinilor fără stăpân. Conștient de amploarea problemei, la Galicea s-au inițiat lunar acțiuni, dintre care cele mai semnificative sunt reprezentate de campaniile de sterilizare gratuite a patrupedelor.

Aceste campanii au ca scop nu numai controlul populației de câini fără stăpân, ci și reducerea riscului de incidente, legate de prevenirea unor situații nedorite în comunitate.

Deși intenția este nobilă și orientată spre soluționarea eficientă a problemei, primarul a constatat cu regret că puțini stăpâni de câini și pisici s-au implicat în aceste acțiuni. În ciuda acestor provocări, primarul Florin Mărăcine continuă să găsească soluții viabile pentru a gestiona responsabil animalele abandonate din comuna Galicea, promovând o conștientizare mult mai amplă în rândul locuitorilor privind importanța acestei probleme și a responsabilității individuale în gestionarea acestei situații.

Primarul subliniază că pe data de 23 noiembrie vor avea loc din nou astfel de activități. În plus, în luna decembrie, Asociația Animal Society va interveni pentru a steriliza animale abandonate, inclusiv cele găsite pe străzi.

”Dacă nu se întâmplă ceva, să se facă niște centre unde mai multe comune să se unească, ar mai putea fi o șansă. Dar singuri, nu ne permitem să angajăm fondurile pentru administrarea unui adăpost de câini fără stăpân. În localitatea noastră, câinii sunt peste tot, deși facem acțiuni de sterilizare destul de dese. Cu toate acestea, localitatea este plină de animale abandonate. Dacă ar face toți primarii timp de doi ani, la nivel de țară, astfel de acțiuni, nu ar mai fi câini fără stăpân, fiindcă nu ar avea cum să se înmulțească. Noi, anul acesta, am făcut acțiunea de sterilizare în fiecare lună și acum avem pe data de 23 noiembrie. În luna decembrie va veni Asociația Animal Society, care va face o amplă campanie de sterilizare a animalelor abandonate. Doamna doctor Bărbuș, cu care colaborăm, sterilizează câinii și pisicile din gospodării. Cu toate acestea, nu am ce să le fac. Am făcut adrese peste tot. Oamenii nu înțeleg, abandonează câinii, aceștia ajung în fața școlilor, a dispensarelor și mușcă oamenii și efectiv nu avem soluții. Prin campaniile de sterilizare pe care le facem, nu reușim să conștientizăm cetățenii. Avem obligația să facem centre. Bine, dar cum să fac, cu ce să fac, fiindcă administrațiile locale nu au fonduri? Dacă la nivel de țară în fiecare comună s-ar steriliza lunar măcar 10 câini, situația ar putea să fie pe drumul cel bun, iar la această problemă medicii veterinari ar putea interveni din fiecare colț al țării”, spune primarul de la Galicea, Florin Mărăcine.

În speranța de a intensifica eforturile în gestionarea câinilor fără stăpân, în luna decembrie, Asociația Animal Society va desfășura o extinsă campanie de sterilizare gratuită în comuna Galicea, cu sprijinul administrației locale. Această inițiativă reprezintă nu doar o măsură eficientă de control al populației de animale fără stăpân, ci și o oportunitate de a îmbunătăți starea de sănătate a acestora.

Sterilizarea este privită ca un gest de responsabilitate și compasiune față de animalele cu blană și are multiple beneficii, inclusiv reducerea riscului de cancer și diminuarea comportamentelor nedorite.

Primarul îndeamnă comunitatea să se implice activ în aceste acțiuni pentru a crea o coexistență armonioasă între oameni și animale.

 

 

 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *