Remus Sasu, primarul din Ocnele Mari: ”Anul viitor, orașul va deveni un șantier, pentru că așa trebuie să fie”

Primarul orașului Ocnele Mari, Remus Sasu, a furnizat ultimele detalii privind proiectul de modernizare a străzilor finanțat prin PNI Anghel Saligny. Primarul a răspuns la ultima clarificare referitoare la o mică ajustare în alinierea sumelor cuprinse în deviz.  Astfel, în primăvara anul următor, se vor demara lucrările, iar în următorii doi ani, 13 străzi din localitate vor fi modernizate pe o lungime totală de 8 kilometri. Printre străzile incluse în proiect se numără Abatorului, Căpșunilor, Cocenești, Valea Bradului, Sorat, Ștrandului, Buda, Salcâmilor, Merilor, Morilor, Nicolae Bălcescu, Școlii și Pinilor.

Pentru realizarea acestei investiții, primarul Remus Sasu a obținut o finanțare de 14,5 milioane lei. Tot în anul următor, vor începe lucrările de construire a bazei sportive, un proiect finanțat prin CNI. Planurile edilului nu se opresc aici, deoarece, prin PNRR, a obținut o finanțare de 1,17 milioane lei pentru reabilitarea energetică a unui bloc de locuințe din oraș. Primarul anunță că lucrările de amenajare a albiei pârâului Sărat vor începe în primăvara anului viitor, iar în 2024 se vor finaliza lucrările de construire a blocului de locuințe și a grădiniței cu program prelungit din zona Ocnița.

În parteneriat cu Consiliul Județean Vâlcea, Primăria Ocnele Mari a pus bazele unei baze de tratament moderne, deschisă pe tot parcursul anului, pentru a crește atractivitatea stațiunii. Remus Sasu menționează că proiectul, evaluat la 80 de milioane de lei, a fost depus pentru finanțare la Compania Națională de Investiții. Edilul este convins că această investiție va contribui la consolidarea statutului de stațiune turistică de interes național pentru Ocnele Mari:

„Proiectul este unul vechi, iar investiția se va concretiza în colaborare cu Consiliul Județean Vâlcea. Am depus o cerere de finanțare în cadrul unei linii disponibile prin Compania Națională de Investiții, care ne-ar sprijini în efortul de a mări capacitatea de cazare și serviciile oferite în stațiune. Odată finalizat, proiectul bazei de tratament are potențialul de a furniza servicii de ultimă oră pentru turiști, având o valoare totală de 80 de milioane de lei. Suntem încrezători că această facilitate va fi operațională în următorii ani, contribuind astfel la atingerea obiectivului nostru de a deveni o stațiune turistică de interes național. Anul viitor vor începe toate proiectele pentru care am semnat contractele de finanțare, astfel orașul va deveni un șantier, pentru că așa trebuie să fie”, declară Remus Sasu, primarul din Ocnele Mari.

Printre planurile administrației locale pentru anul viitor se numără și lucrările de extindere a sistemului de gaze. Pe de altă parte, prin Planul Național de Redresare și Reziliență, stațiunea Ocnele Mari este inclusă în masterplanul de transport metropolitan, cu stații de autobuz moderne și microbuze, precum și transport regulat cu Râmnicu Vâlcea.

 

 

 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *