Protest spontan organizat la Inspectoratul Teritorial de Muncă Vâlcea | Angajații cer salarii mai mari

Inspectorii de muncă din Vâlcea au protestat luni, timp de o oră, pentru a cere salarii egale cu celelalte instituţii de control deconcentrate, protestatarii ameninţând chiar cu greva generală în cazul în care solicitările lor nu vor fi luate în seamă.

Am început protestul astăzi, cu o oră, după aceea o să ne aliem sindicatului din cadrul Ministerului Muncii, care din data de 23 noiembrie face greva de avertisment, iar din 27 grevă generală. Cerem şi noi salariile egale pentru muncă egală. În cadrul instituţiilor de control noi avem salariile cele mai mici. Sunt cu 2.500, 3.000, 4.000 de lei, sub nivelul celorlalte instituţii de control, cum ar fi la Finanţe, la Casa de Asigurări de Sănătate, Inspecţia Muncii, APIA, Şomajul şi chiar Casa de Pensii. Noi suntem tot instituţie de control. Cercetăm accidente mortale, explozii, munca la negru şi noi avem salariile cele mai mici din ţară dintre instituţiile de control. – a precizat Valentin Trofin, inspector de muncă în cadrul ITM Vâlcea.

Protestul salariaţilor de la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Vâlcea vine în contextul în care săptămâna trecută au declanşat proteste spontane şi angajaţii din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică, Precum şi cei de la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă.

De asemenea, angajaţii de la Casa Judeţeană de Pensii sunt în a treia săptămână de proteste zilnice, nemulţumirile acestora fiind legate tot inechitatea salarială între funcţionarii din instituţiile publice.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *