Politicianul Mircia Gutău, faimos pe TikTok | Campania electorală ajunge și la GenZ

Fenomenul TikTok este printre cele mai de succes aplicații în momentul actual și probabil va domina în continuare. Aplicația este folosită în mare parte de GenZ (tinerii născuți între anii 1996 și 2010), dar și celelalte generații se află pe această rețea.

Primaul orașului Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău, și-a arătat deja dorința de a candida pentru un nou mandat. Politicianul face parte din Partidul Ecologist Român, organizație pe care o și conduce de ceva vreme.

Desigur, acesta a apelat la numeroase idei de campanie electorală pe parcursul anilor, având și mulți ani de primar la bord. Aici vorbim de campanii obișnuite ale politicienilor, de la clasicele flyere până la plantatul excesiv de flori în oraș.

O dată cu tehnologia, se pare că primarul a observat că mulți dintre votanții acestuia folosesc și TikTok, fiind nevoit să își creeze o imagine și pe această platformă.

În momentul actual, Mircia Gutău are o pagină de TikTok cu 14.000 de urmăritori și aproape 300.000 de aprecieri totale. Cele mai populare postări sunt cele în care își promovează proiectele administrative, precum parcul de la Hidroelectrica.

Nu acționează singur, ci are o echipă de tineri care îl ajută pe Gutău în popularizarea pe TikTok. Videoclipurile  păstrează un algoritm popular cu subtitrare, schimbări de cadru rapide și videoclipuri scurte.

TikTok a fost interzis pentru angajații și funcționarii Comisiei Europene

În luna februarie a acestui an, personalul care lucrează la Comisia Europeană a primit ordin să elimine aplicația chineză TikTok de pe telefoanele și dispozitivele de muncă. Măsura a fost pusă în aplicare pentru „a proteja datele” și pentru „a spori securitatea cibernetică”.

Comunicatul Comisiei Europene vorbește despre sporirea securității cibernetice și protejarea datelor, fără să menționeze China sau vreo anchetă din vreun stat membru în care este implicată aplicația TikTok, deținută de compania chineză ByteDance.

„Această măsură are ca scop protejarea Comisiei împotriva amenințărilor și acțiunilor de securitate cibernetică care pot fi exploatate pentru atacuri cibernetice”, afirmă consiliul de administrație al Comisiei Europene în comunicat.

Suspendarea utilizării aplicației TikTok se referă atât la dispozitivele de lucru ale celor peste 30.000 de angajați permanenți și contractuali, cât și la utilizarea aplicației pe dispozitivele personale, dacă pe acestea sunt instalate aplicații oficiale ale blocului comunitar.

Aceștia ar trebui să elimine aplicația cât mai curând posibil, dar termenul limită este 15 martie.

Guvernul Ciucă a analizat posibilitatea interzicerii TikTok în România pentru funcționari

În luna martie, când Nicolae Ciucă încă avea funcția de premier, autoritățile române analizau dacă ar putea aplicația chineză TikTok pe telefoanele și dispozitivele funcționarilor, după ce Comisia Europeană, Parlamentul European și secretariatul general al Consiliului European au luat decizii similare.

Premierul Nicolae Ciucă a declarat că o eventuală interzicere a aplicației TikTok în instituţiile din România trebuie să constituie „un subiect serios de analiză”.

El a fost întrebat, aflat într-o vizită la Târgu Mureș, dacă a luat o decizie în acest sens, după ce trei dintre cele mai importante instituții eeuropene au anunțat recent interzicerea accesului la TikTok pe dispozitivele personalului, din cauza problemelor de securitate cibernetică.

O astfel de decizie trebuie să se bazeze pe datele furnizate de către specialişti şi analiza de reţea. Și consecinţele unei astfel de decizii trebuie analizate foarte bine şi, în momentul în care ne-am clarificat, nu văd niciun fel de problemă să ne aliniem la comportamentul Comisiei Europene şi al celorlalte ţări. – declara Nicolae Ciucă, la acea vreme.

 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *