S-au fondat Youth Forum Vâlcea și Centrul de Tineret și Leadership Vâlcea. Ambele activează în cadrul Fundației Județene pentru Tineret

Fundația Județeană pentru Tineret Vâlcea anunță că în data de 25 noiembrie, la Casa Tineretului din Rm. Vâlcea a avut loc fondarea Youth Forum Vâlcea și a Centrului de Tineret și Leadership Vâlcea. Ambele entități vor activa în cadrul FJT Vâlcea.

La eveniment au participat următoarele asociații ale căror activități sunt dedicate tinerilor: CST Lykaios prin Lykaios Young Leaders Pack, C.T.E. Buila-Vânturarița, Organizația Cercetașii României – Centrul Local ”Mircea cel Bătrân”,  Gutenberg Rm. Vâlcea, Leo Cozia Rm. Vâlcea, S.M.I.L.E. Rm. Vâlcea,  Interact Cozia Rm. Vâlcea, Fundația Comunitară Vâlcea, Zâmbete Colorate,  AIDE, Asociația de Cruce Roșie Vâlcea, AVE, Grupul de Inițiativă Apollo Project precum și Carmen Folescu din partea D.J.S.T Vâlcea. Pe parcursul dezvoltării proiectului, asociațiile se vor implica activ în toată reorganizarea FJT Vâlcea prin noua viziune propusă.

Youth Forum Vâlcea se constituie sub forma unui Corp Consultativ cu rol de incubator de idei și proiecte care să coaguleze interesele tinerilor vâlceni având ca suport necondiționat Fundația Județeană pentru Tineret. Consider că este un demers absolut necesar care ar fi trebuit deja realizat de mai mulți ani.

În ceea ce privește Centrul pentru Tineret și Leadership Vâlcea, acesta se reconfigurează sub o nouă viziune care înglobează  pentru început următoarele trei subdiviziuni: Centrul Cultural pentru Tineret care presupune amenajarea spațiilor distruse de o fostă televiziune locală, va avea: sala modernă de bibliotecă, sala Kirke de teatru, balet și artă coregrafică precum și Himera – galerie de artă care să vină în sprijinul tinerilor care doresc să își expună creațiile. De asemenea, Amfiteatrul va intra în proces de renovare, alături de spațiul dedicat bibliotecii, datorită unei bune colaborări deschisă cu Consiliul Județean Vâlcea.

Prin urmare Rm. Vâlcea va avea din nou, prin renovarea amfiteatrului, un spațiu dedicat spectacolelor de teatru de vară, proiecții de film precum și organizarea de spectacole artistice pentru copii și tineret, o nostalgie pe care vâlcenii o împărtășesc de mulți ani. În paralel  se dorește organizarea unui atelier handmade Arts&Craft, dedicat inclusiv tradițiilor românești. Proiectul dedicat teatrului de tineret este demarat împreună cu tânăra actriță Valentina Moghină, care în prezent urmează cursul de master în domeniul teatru-film.

Centrul de Știință pentru Tineret purcede la drum prin organizarea a trei hub-uri: primul este Robo Youth Hub care se realizează în colaborare cu grupul de inițiativă a tinerilor de la Project Apollo. Al doilea este HeH+ Youth Research Hub care se realizează cu acordul de colaborare  deschis cu Institutul National de Cercetare Dezvoltare pentru Tehnologii Criogenice și Izotopice Rm. Vâlcea.  Al treilea hub este Gebeleizis Astro Hub, care este dedicat astronomiei.

Centrul Sportiv pentru Tineret se concentrează pe cele două piscine, cea pentru copii și piscina mare care trebuie să fie reconfigurată măcar ca bazin semi-olimpic acoperit în viitor, deoarece se dorește înființarea Centrului Regional de Natație în colaborare cu un antreprenor și cu CST Lykaios, clubul  care a adus medalii naționale în natație începând prin Karina Oprescu și Maria Pleșa.

În prezent se pun bazele organizării la Casa Tineretului a unui Summit de Cyber-Security dedicat securității cibernetice în diferite domenii de interes actual: crypto, bancar etc. Evenimentul dorit a se organiza în perioada Zilelor de Sânziene în anul 2024 are ca scop diseminarea informațiilor de bază în domeniul menționat printr-o serie de conferințe și mentorate, avându-l co-organizator pe Ionuț Daniel Cojocaru specialist cyber-security la o companie privată. Se speră ca în acest fel să vină la Rm. Vâlcea firme de securitate cibernetică și specialiști din zona privată și de stat care să pună alături de noi bazele unui Hub de Securitate Cibernetică.

 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *