Colinde și Magie: a VIII-a ediție a ”Festivalului Colindului Vâlcean” adună talente și tradiții

În perioada 5 – 13 decembrie 2023, județul Vâlcea se va umple de magia colindului în cadrul celei de-a VIII-a ediții a Festivalului Colindului Vâlcean. Un eveniment care aduce în prim-plan peste 35 de cete de colindători, transformând patru vetre etnofolclorice – Costești, Ocnele Mari, Drăgoești, și Perișani – în adevărate sanctuare ale tradiției.

Costești: începutul încântării

Pe 5 decembrie 2023, de la ora 16:00, la Costești, ne vom bucura de prezența specială a Anamariei Iorga, alături de grupurile de colindători din Costești, Horezu, Vaideeni, Slătioara, Bărbătești, Alunu, Copăceni, Pietrari, și Tomșani. Un spectacol impresionant ce aduce laolaltă vocile tradiționale ale comunităților din județ.

Ocnele Mari: Sfântul Nicolae în colinde

Pe 6 decembrie, la Casa de Cultură „Mircea Demetriade” din Ocnele Mari, sărbătoarea Sfântului Nicolae este marcată prin Festivalul Colindului Vâlcean. Grupuri de colindători din Ocnele Mari, Râmnicu Vâlcea, Băile Olănești, Băbeni, Vlădești, Popești, Șirineasa și Sălătrucel vor împărtăși bucuria colindului.

Drăgoești: note de emoție și tradiție

Pe 7 decembrie 2023, Casa de Cultură „Mihai Viteazul” din Drăgoești va găzdui un spectacol inedit de colinde, începând cu ora 16:00. Grupuri de colindători din Drăgoești, Drăgășani, Galicea, Ionești, Ștefănești, Roșiile, Tetoiu, Amărăști, și Lungești vor crea o atmosferă plină de emoție și tradiție.

 

Perișani: armonie în Căminul Cultural

Continuând pe 8 decembrie, Căminul Cultural din Perișani va găzdui un eveniment de excepție. Alin Pavelescu, Anamaria Iorga și Ionela Petria vor împărtăși bucuria colindului alături de grupurile din Malaia, Voineasa, Racovița, Perișani și Boișoara. O seară dedicată armoniei și tradițiilor autentice.

 

Gala laureaților: final de excepție

Încheiem festivalul pe 13 decembrie, începând cu ora 17:00, în Sala de Festivități a Consiliului Județean Vâlcea, cu Gala laureaților Festivalului Colindului Vâlcean. Invitați speciali: Suzana și Daciana Vlad, Bogdan Cioranu și Codruța Rodean. O seară de recunoaștere a talentului și pasiunii pentru colind.

 

Intrarea gratuită cu invitație

Intrarea la toate evenimentele este gratuită, pe baza de invitație, ce poate fi procurată de la Centrul Creației Vâlcea.

Un spectacol ce aduce magia sărbătorilor și tradițiile locale laolaltă, sub cupola încântătoare a Festivalului Colindului Vâlcean.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *