Copiii din Păușești Măglași se lansează în lumea tehnologiei la Târgul Național de Știință CODE Kids 2023

Căminul Cultural din Păușești Măglași este epicentrul unei explozii de activități diverse, oferind nu doar cultură, ci și o platformă pentru pasiunile și talentele locale.

Aici, micuții se pot îndrepta către atelierul de pictură, unde culorile prind viață sub pensulele lor dibace. În sala de fitness, ghidați cu atenție de un profesor dedicat, acești tineri se pregătesc pentru provocări atât fizice, cât și mentale, prin practicarea judo-ului. Un grup de dansuri moderne adaugă ritm și armonie în universul cultural local, iar micuții învață să îmbine mișcarea cu expresia artistică.

În inima căminului cultural, pulsul este simțit și în paginile cărților, acolo unde biblioteca și-a câștigat notorietatea prin intermediul activităților creative desfășurate de copii, sub îndrumarea bibliotecarului Ioana Goran. Iar biblioteca publică ‘Antim Petrescu’ continuă să ofere experiențe captivante, copii talentați din Păușești-Măglași fiind răsplătiți cu premii la diverse concursuri de creație.

De data aceasta, primarul Alexandru Dediu anunță cu entuziasm că acești tineri talentați vor fi prezenți la „Târgul Național de Știință CODE Kids 2023”, programat pe 9 decembrie 2023, la Facultatea de Automatică și Calculatoare din cadrul Universității Naționale de Știință și Tehnologie Politehnica București.

„Copiii noștri au creat un robot proiectat să recunoască și să sorteze diferite tipuri de deșeuri. Sistemul dotat cu senzori nu numai că încurajează protejarea mediului, dar aduce și tehnologia în centrul acestui proces vital. Noi, administrația locală, îi susținem în toate activitățile lor. Suntem extrem de mândri și emoționați mai ales când aceste eforturi se transformă în rezultate semnificative”, a subliniat primarul Alexandru Dediu.

Astfel, nouă copii din Păușești Măglași se numără printre elitele țării, calificându-se la Târgurile Regionale unde vor prezenta proiectele lor de robotică, dedicate rezolvării problemelor comunitare. Acești mici inovatori se vor întrece într-o competiție pentru cele mai frumoase proiecte tech, aducând în comunitatea locală nu doar cunoștințe, ci și inspirație pentru viitor.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *