CS Vâlcea 1924 pierde nemeritat restanța cu SCM Craiova. ”Un arbitraj potrivnic”

CS Vâlcea 1924 a pierdut joi seară la limită în Sala Traian, 77-78 cu SCM Universitatea Craiova, într-un joc restanță din etapa a doua din Conferința B.

Antrenorul vâlcenilor, Hristu Șapera nu a avut prea multe soluții la acest meci, întrucât puștiul Blidaru, care a făcut minuni etapa trecută și noul-venit Bezrabdica nu au avut drept de joc, pentru că nu era legitimați la data inițială când era programat jocul. Harris stă deja de o lună accidentat, iar Williams a fost bolnav.

Craiovenii s-au dus la conducere în primele minute și s-au dus la 13-6, iar Șapera  a luat time-out. „Lupii negri” au revenit pe final de prim sfert și au egalat, 22-22 după 10 minute.  SCM Craiova a controlat sfertul al doilea, s-a desprins din nou la șapte puncte, iar la pauza mare avea 41-37.

”Lupii” au revenit în sfertul al treilea și după un run excelent de 15-2, au fost în avantaj, 52-47. După 30 minute, tabela arata 57-56.

CS Vâlcea a început bine ultimul sfert și s-a dus la 63-57. Ajutată de arbitraj, Craiova a revenit treptat pe ultimele minute și a egalat cu  o aruncare de la mare distanță, 77-77 cu 30 secunde înainte de final. Gazdele au pierdut posesia, pe contraatac, jucătorul oaspeților, Zotov a fost trimis la linia de fault în urma unei faze în care vâlcenii au cerut minge condusă la fundașul Craiovei. Vâlcea nu a putut marca pe ultima acțiune pe aruncarea de la distanță a lui Rotaru și duelul din Sala Traian s-a încheiat cu 77-78. Trupa lui Șapera pierde astfel nemeritat un meci pe care l-a avut în mână în ultimul sfert, în care a condus până în ultimele secunde, însă a păcătuit mult la aruncările libere.

”Un arbitraj potrivnic ne împiedică să luăm punctele, dar am demonstrat că și fără patru titulari suntem o trupă bună. Mulțumim publicului minunat!” a fost postarea dată publicității de pagina oficială a clubului vâlcean.

Solopa (25 puncte), Branch (17 puncte) și Vlad (13 puncte) au fost cei mai buni jucători ai vâlcenilor.

Cele două echipe ar fi trebuit să joace din nou în weekend, la Craiova, în etapa a 11-a, dar meciul a fost reprogramat pentru 10 ianuarie 2024. Astfel, pentru Vâlcea urmează un alt duel acasă, cu FC Argeș.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *