Copiii din Pietrari în lumina reflectoarelor la CODE Kids FEST 2023: Un spectacol de inovație și ingeniozitate la Politehnica București

Un spectacol de inovație și ingeniozitate a captivat publicul în cadrul CODE Kids FEST 2023, desfășurat cu fast în sălile Facultății de Automatică a Universității Politehnica din București. Evenimentul a adus în lumina reflectoarelor cele mai uluitoare proiecte TECH create de coderi talentați din 15 cluburi de programare din întreaga țară, participanți în cadrul programului CodeKids.

Printre aceștia, Wizards Code Club, un club activ din 2017 în cadrul Bibliotecii Pietrari, a strălucit prin proiecte remarcabile și a confirmat statutul său de „pepinieră” de talente. Acest club a obținut de-a lungul timpului rezultate remarcabile, evidențiate nu doar prin premii în cadrul proiectului, ci și prin apariții în interviuri radio și TV, participări la conferințe naționale și prezentări în fața personalităților de marcă ale țării.

De această dată, mândria comunității a fost reprezentată de prezentarea impecabilă a proiectului „Wizards Smart Home” de către Lelia Barbu și Cucu Antonia. Acest proiect inspirat de modele online a impresionat atât juriul cât și o audiență numeroasă. Bibliotecara Crina Popescu de la Pietrari, exprimându-și bucuria, a subliniat contribuția esențială a echipei de coderi, a absolvenților și a mentorilor voluntari din Pietrari în realizarea acestui proiect deosebit, cu accent pe programarea în Arduino.

Cu toate că nu au fost premiați în acest an, echipa Wizards Code Club se bucură că se află în continuare printre cei mai buni din țară. „Felicitări tuturor celor ce ne-au fost alături, participanților, premianților, organizatorilor și finanțatorilor!”, a transmis cu entuziasm Crina Popescu.

Deținătoare a distincției pentru excelență în educație, Crina Popescu a subliniat importanța mentorilor care inspiră noua generație și contribuie la formarea liderilor de mâine. Biblioteca din Pietrari, prin abordarea didactică și susținerea tinerelor talente, și-a câștigat un renume național și a obținut numeroase premii în domeniul educației.

Evenimentul CODE Kids FEST 2023 a demonstrat încă o dată că în fiecare comunitate există pionieri care îndrumă și inspiră tinerele minți, contribuind la formarea viitorului.

 

 

 

 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *