Caracatița birocratică împiedică dezvoltarea comunei Bujoreni. Primarul Gheorghe Gîngu avertizează asupra obstacolelor în accesarea fondurilor europene

Într-o dezvăluire tulburătoare, primarul comunei Bujoreni, Gheorghe Gîngu, trage un semnal de alarmă asupra unui obstacol neașteptat în calea accesării fondurilor europene destinate modernizării drumurilor de interes local. Într-un demers de a accesa aproape 2 milioane de euro, viceprimarul Octavian Trușcă a depus documentația necesară la mai multe instituții, inclusiv la Apavil, unde lucrurile au luat o turnură surprinzătoare.

„Astăzi mă simt neputincios în lupta cu caracatița din acest județ Vâlcea,” a declarat primarul Gîngu, subliniind frustrarea sa în fața unui sistem care pare să împiedice dezvoltarea localității. Documentația depusă la Apavil, unde comuna Bujoreni este acționar cu 5%, a fost respinsă fără atribuirea unui număr de înregistrare, în baza unei norme interne care cere dovada plății înainte de a emite acest număr.

Primarul Gîngu subliniază că, deși înțelege necesitatea plății pentru aviz, procedura la Apavil este singulară și, în opinia sa, abuzivă. „Cred că este o măsură abuzivă, de împiedicare a accesării de fonduri europene și vom acționa în consecință,” a adăugat el, subliniind că refuzul de a înregistra documentația până la confirmarea plății poate împiedica demersurile comunității de a accesa aceste fonduri vitale.

Primăria Bujoreni este hotărâtă să conteste această abordare și să apere drepturile comunității sale în calea acestor obstacole neașteptate. „Mulțumim acestei instituții publice de modul în care înțelege aplicarea legii și dezvoltarea localităților acestui județ Vâlcea… cel mai…” a concluzionat primarul, aruncând întrebări asupra integrității procesului de accesare a fondurilor europene în acest context.

 

Declarația primarului Gheorge Gîngu:  Astăzi mă simt neputincios în lupta cu caracatița din acest județ Vâlcea, „cel mai…”. Colegul meu, dl. Viceprimar Trusca Octavian, a mers să depună o documentație pentru un aviz necesar depunerii pentru proiectul comunei Bujoreni de Modernizare drumuri de interes local, un proiect de aproape 2 milioane de euro fonduri europene pentru comuna noastră. Aceste avize sunt necesare acestui proiect. Aceeași documentație a fost depusă la Mediu, Cnair, Deo, IPJ, Apavil etc., de unde la depunere am primit număr de înregistrare. Singura instituție care a refuzat să dea un număr de înregistrare depunerii a fost Apavil (unde suntem acționari alături de alte UAT-uri cu 5%), care are o normă internă și care spun angajații că au interdicție să primească documente fără dovada plății înainte. Deci, au făcut proforma și după ce se va face confirmarea sumei în contul Apavil, abia atunci dau număr de înregistrare. Cred că este o măsură abuzivă, de împiedicare a accesării de fonduri europene și vom acționa în consecință. Înțelegem că trebuie plătit acel aviz, dar până la emiterea lui, ca și la celelalte instituții, dar la Apavil refuză înregistrarea documentației dar o păstrează până se face dovada plății, neînregistrată. Mulțumim acestei instituții publice de modul în care înțelege aplicarea legii și dezvoltarea localităților acestui județ Vâlcea… cel mai… Felicitări celor care fac posibile aceste abuzuri! Mulțumim! -Comuna Bujoreni, centru de profit pentru Apavil, care dacă nu vrea să investească în această comună, măcar să împiedice dezvoltarea ei…

 

 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *