Boom turistic în Călimănești: stațiunea vâlceană domină hărțile naționale

Primarul Florinel Constantinescu dezvăluie cifre impresionante: „Călimănești, lider al turismului vâlcean și contribuitor semnificativ la bugetele național și județean”

Într-o luptă economică de excepție, stațiunea Călimănești se afirmă ca un adevărat pol turistic, reușind să-și consolideze poziția în topul stațiunilor balneoclimaterice din țară. Declarațiile spectaculoase vin direct de la primarul orașului, Florinel Constantinescu, care evidențiază performanțele remarcabile ale localității.

Stațiunea, cu rădăcini adânc înfipte în turismul balnear, de agrement, monahal și montan, devine subiectul central al atenției, atât la nivel regional, cât și național. Graficele elaborate științific și furnizate de Institutul Național de Statistică (INS) dezvăluie clar locul Călimăneștiului pe scara performanței turistice.

Datele, colectate și procesate pe parcursul primelor zece luni ale anului în curs, arată că stațiunea Călimănești se situează în fruntea stațiunilor balneoclimaterice din România. Cu o creștere semnificativă în anotimpurile mai reci, această perlă turistică reprezintă 48% din dinamica turismului vâlcean și contribuie cu 2% la totalul turismului național.

„Este poziția matematică, științifică, a localității noastre pe harta turismului județean și a turismului românesc”, subliniază primarul Florinel Constantinescu. „Cifrele nu mint niciodată și ele au crescut spectaculos pentru noi, la Călimănești, în ultimii zece-unsprezece ani!”

Călimăneștiul nu este doar o destinație turistică, ci și un motor economic puternic. Conform edilului, această ascensiune remarcabilă se reflectă direct în contribuția la bugetul național și la bugetul județean, în concordanță cu gradul de ocupare descris de graficele prezentate.

Cu datele și cifrele în prim-plan, Călimănești se impune ca lider incontestabil al turismului, conturându-și un viitor promițător în peisajul economic și turistic al țării.

 

Marea competiție economică a stațiunii Călimănești. Noi suntem o stațiune turistică. Ne susținem ca localitate și ca oameni realizând venituri din activități legate de turism, sub mai toate formele lui. Turism balnear, turism de agrement, turism monahal și chiar turism montan. Cu toții, administrație publică, locuitori și investitori, acționăm privind în jur și la concurenții noștri direcți, mai apropiați sau mai îndepărtați, în plan regional și în plan național. Graficele atașate arată foarte clar cum stăm pe această scară a performanței în turism. Datele sunt  culese și procesate științific la nivel național și se referă la primele zece luni ale acestui an. Sursa: Institutul Național de Statistică (INS) Călimăneștiul din aceste grafice se află în prim-planul stațiunilor balneoclimaterice din România, cu o tendință de creștere foarte interesantă în anotimpurile mai reci. Este jumătatea (48%) cea mai dinamică a turismului vâlcean în general, la numărarea turiștilor sosiți pe aceste meleaguri, ceea ce înseamnă că realizează 2% din turismul întregii Românii. Aceasta este poziția matematică, științifică, a localității noastre pe harta turismului județean și a turismului românesc. Se poate înțelege de aici că stațiunea Călimănești contribuie la bugetul național și la bugetul județean, proporțional cu gradul de ocupare descris de graficele pe care le vedeți. Cifrele nu mint niciodată și ele au crescut spectaculos pentru noi, la Călimănești, în ultimii zece-unsprezece ani!”, transmite primarul orașului Călimănești, Florinel Constantinescu.

 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *