Echipa de handbal feminin SCM Rm. Vâlcea a anunțat transferul interului stânga Charlotte Cholevova (21 ani), care vine de la Brest Bretagne.
Decimată de indisponibilități în acest sezon, SCM Rm. Vâlcea și-a completat lotul din această iarnă cu cehoaica Charlotte Cholevova, care a semnat un contract valabil pe doi ani și jumătate.
Charlotte a fost convinsă să vină din această iarnă în România de antrenorul său de la naționala Cehiei, Bent Dahl, tehnician care conduce și pe SCM Rm. Vâlcea. Cu Bent Dahl pe bancă și Cholevova (41 goluri) pe teren, Cehia a avut un Mondial peste așteptări și a terminat pe locul 8, calificându-se la turneele preolimpice.
În sezonul trecut al Ligii Campionilor, Cholevova a marcat 77 de goluri, iar în 2022 a fost și cea mai bună marcatoare a Campionatului Mondial de tineret din Slovenia, cu 62 de reușite. În acest sezon, însă, a evoluat mai puțin la Brest. 

 

”Sunt foarte fericită pentru această oportunitate și consider că este un pas important pentru cariera mea. Aștept cu nerăbdare să ajung la Rm. Vâlcea și să cunosc minunații suporteri vâlceni” a afirmat cehoaica pentru pagina oficială a clubului. Vâlcea rămăsese fără nicio senioară pe postul de inter stânga, acolo unde norvegianul Bent Dahl apela la improvizații sau la junioara Anamaria Grigore.

Vâlcea are indisponibilă o echipă întreagă

SCM Rm. Vâlcea traversează un an plin de ghinioane. Înainte de startul sezonului, Kovacevic și Fujita au rămas însărcinate și și-au reziliat contractele, iar ulterior Elghaoui, care se refăcea după o accidentare la umăr a anunțat și ea că va deveni mama. Treptat, pe parcursul sezonului s-au accidentat Glibko, Kelemen, Zschocke, Maidhof, Necula și recent De Jong, astfel că antrenorul Bent Dahl a rămas fără soluții la linia de 9 metri. Din ianuarie ar putea reveni pe teren nemțoaicele Zschocke și Maidhof. SCM a avut un start foarte bun de sezon și arăta clar ca o candidată la medalie în Liga Națională, dar după ce a pierdut o mare parte din jucătoare a avut un recul evident și a coborât momentan pe locul 6.

Cum arată echipa indisponibilelor la CSM: Kelemen – Glibko, Kovacevic (Zschocke), De Jong (Necula), Elghaoui, Maidhof, Fujita.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *