Primarul Constantin Banacu de la Bărbătești primește vestea finanțării de 1 milion de lei pentru modernizarea iluminatului public

În prag de sărbători, primarul Constantin Banacu a primit confirmarea finanțării de la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFM) pentru proiectul de modernizare a iluminatului public în localitate.

Cu o finanțare consistentă de un milion de lei, acest proiect  are scopul de a îmbunătăți eficiența energetică a infrastructurii de iluminat public.

AFM va asigura integral fondurile necesare pentru implementarea proiectului, inclusiv instalarea unui sistem de iluminat avansat. Acesta va fi dotat cu tehnologie de ultimă generație, inclusiv funcții de dimare și telegestiune. În total, 407 de lămpi moderne vor fi montate în întreaga localitate, contribuind astfel la crearea unei infrastructuri de iluminat public sustenabilă și eficientă.

Această investiție semnificativă nu numai că va îmbunătăți calitatea iluminatului public în Bărbătești, dar va aduce și beneficii considerabile în ceea ce privește reducerea consumului de energie și costurile asociate. Primarul Constantin Banacu a salutat cu entuziasm această veste și a subliniat importanța proiectului pentru comunitatea locală: ” Este o veste extraordinară pentru comunitatea noastră, mai ales în această perioadă festivă. Iluminatul public modern și eficient nu doar va îmbunătăți aspectul estetic al localității noastre, ci va aduce și beneficii semnificative în ceea ce privește economia de energie”.

Iluminatul public reprezintă un standard esențial al civilizației moderne. Un sistem de iluminat eficient nu doar contribuie la reducerea cheltuielilor indirecte, ci și la scăderea incidentelor pe timp de noapte, riscului de accidente rutiere și agresiunilor. Reabilitarea și optimizarea sistemului de iluminat aduc un aport semnificativ la dezvoltarea durabilă a comunei Bărbătești pe termen lung, având, de asemenea, un impact economic major asupra bugetelor familiilor locale, dat fiind contextul creșterii prețurilor la energie.

 

 

 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *