Guvernul a alocat finanțarea necesară proiectului pentru branșarea orașului Brezoi la rețeaua de distribuție a gazelor naturale

Primarul orașului Brezoi, Robert Schell: ”În primăvara anului 2024, vom începe lucrările pentru aducțiunea de gaze naturale din orașul Călimănești, urmând ca până la sfârșitul anului să avem primele locuințe racordate la gaz.”

La finele anului 2023, Guvernul a dat undă verde unui pas semnificativ pentru gaze naturale în Brezoi, prin Hotărârea de Guvern Nr. 1289/18.12.2023, aprobând suplimentarea bugetului destinat finanțării Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”. Semnarea contractului pentru proiectul „Înființare rețea inteligentă de distribuție a gazelor naturale în orașul Brezoi”, în valoare de 7.500.000,00 lei, reprezintă o veste deosebit de importantă si totodată o modernizare majoră în Brezoi.

Cu toate că inițierea unui astfel de proiect extrem de notabil pentru comunitate a implicat proceduri complexe și respectarea reglementărilor legislative riguroase, administrația locală a persistat și a depășit cu succes fiecare etapă. „Am avut încredere deplină în acest proiect încă de la început, am depus eforturi considerabile, am traversat fiecare fază, am depășit fiecare obstacol și am demonstrat că niciun obstacol nu este insurmontabil”, a declarat primarul orașului Brezoi, Robert Schell.

Edilul orașului a subliniat că asigurarea finanțării este doar un prim pas și că realizarea lucrărilor de infrastructură necesită timp:   „Vă vom ține la curent cu fiecare etapă a implementării și continuăm să muncim pentru a vă oferi motive de bucurie pe tot parcursul anului a adăugat Robert Schell.

Gaze naturale în Brezoi
Brezoi

Odată cu această veste îmbucurătoare, Brezoi, orașul „Lumii”, se pregătește să intre într-o nouă etapă de modernizare. Locuitorii sunt încurajați să rămână conectați, deoarece administrația locală promite transparență și comunicare constantă în privința implementării acestui proiect ambițios. Robert Schell a încheiat cu mulțumiri pentru comunitate, subliniind că susținerea și răbdarea lor au fost fundamentale pentru progresul acestui proiect vital:

„O veste bună pentru brezoieni. La finele acestui an, am reușit să obțin finanțare pentru alimentarea cu gaze naturale a orașului. Astfel, în primăvara anului 2024, vom începe lucrările pentru aducțiunea de gaz din orașul Călimănești, urmând ca până la sfârșitul anului să avem primele locuințe racordate la gaz. Vă mulțumim pentru toată răbdarea de până acum și din viitor! Asigurarea finanțării nu înseamnă că execuția unor lucrări de infrastructură de asemenea anvergură se realizează peste noapte. Vă vom ține la curent cu fiecare etapă a implementării și lucrăm în continuare pentru a vă putea oferi motive de bucurie pe tot parcursul anului”, a precizat primarul orașului Brezoi, Robert Schell.

Rețeaua de distribuție a gazelor naturale este un proiect major, având în vedere că se va rezolva problema încălzirii locuințelor din oraș. Este o chestiune pe care primarul Robert Schell a studiat-o de foarte multă vreme, dar pentru care nu a avut alternative până acum. Acum, odată cu alocarea fondurilor necesare pentru extinderea și înființarea rețelelor de gaze în localitățile județului, locuitorii din orașul Brezoi vor putea beneficia și de această oportunitate.

 

 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *