Bielorusa Iryna Mokat, primul transfer pentru sezonul viitor pentru SCM Râmnicu Vâlcea. Necula și Zschocke au prelungit contractele

Handbal feminin: echipa SCM Râmnicu Vâlcea a anunțat transferul din vară al pivotului Iryna Mokat, care va veni de la Lada Togliatti.

Componentă a naționalei de handbal feminin Belarusului, Iryna Mokat este primul transfer al SCM Râmnicu Vâlcea pentru sezonul viitor. Handbalistă de o frumusețe răvășitoare, Mokat va fi la Vâlcea la prima sa experiență în afara spațiului ex-sovietic, după ce a mai evoluat până acum la HC Gorodnichanka, HC Gomel, BNTU Minsk (toate din Belarus) și Lada Togliatti (Rusia).

”Vom fi din nou în top”

Viitorul pivot de la SCM a semnat pentru doi ani cu gruparea de handbal feminin din Zăvoi. ”Sunt foarte bucuroasă și încântată să devin componentă a unei echipe care reprezintă un oraș cu o tradiție bogată, atât în handbalul românesc cât și în cel european. Sunt sigură că împreună vom fi din nou în top și voi face tot posibilul pentru a pune umărul la realizarea acestui lucru. Știu că fanii din Vâlcea sunt foarte activi și printre cei mai zgomotoși din Europa, astfel aștept momentul să joc în fața lor. Acum, Râmnicu Vâlcea va fi un nou capitol din viața mea” a declarat bielorusa pentru pagina oficială a clubului SCM Râmnicu Vâlcea.

Alături de Mokat, Vâlcea o va mai avea pe postul de pivot pe Asma Elghaoui, care urmează să revină pe teren după ce va deveni mamă.

În această iarnă, nevoită de multiplele indisponibilități din lot, echipa lui Bent Dahl a perfectat un transfer cu efect imediat, cel al cehoaicei Charlotte Cholevova, care a venit de la Brest (Franța). Cholevova a debutat deja pentru Vâlcea în meciul de cupă de la Deva. SCM o va pierde la vară pe Daciana Hosu, care va merge la CSM București, astfel că managerul Florin Verigeanu caută în străinătate un portar care să suplinească pierderea.

Necula și Zschocke au prelungit contractele

SCM Rm. Vâlcea a anunțat că a prelungit și acordurile cu două dintre jucătoarele de bază ale echipei. Astfel, nemțoaica Mia Zschocke a iscălit pentru încă un sezon la Rm. Vâlcea, iar Rebeca Necula va continua pentru încă două sezoane. Necula a avut o ascensiune fulminantă în acest sezon la Rm. Vâlcea, unde a devenit jucătoare de bază și a debutat și la echipa națională de senioare, însă ea a devenit indisponibilă circa două luni, după o operație suferită la gleznă.

Handbal feminin

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *