Modernizare educațională la Sălătrucel: Primarul  Ancuța obține fonduri europene pentru reabilitarea școlii gimnaziale

În ultima parte a anului 2023, administrația locală Salatrucel, sub conducerea primarului Dorel Ancuța, a adus o veste semnificativă pentru comunitatea din Sălătrucel: proiectul de reabilitare a Școlii Gimnaziale din localitate, evaluat la 4.467.584,48 de lei, a primit aprobarea și finanțarea în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), la componenta C 15.

 

Proiectul propus de primarul Ancuța vine ca răspuns la nevoia de îmbunătățiri destinate creării unui mediu de învățare adecvat pentru cei 160 de elevi ai acestei instituții educaționale. Printre lucrările planificate în cadrul proiectului se numără reabilitarea termică a clădirii școlii, montarea de termopane, înlocuirea acoperișului cu panouri fotovoltaice, instalarea de pompe de căldură și implementarea unui sistem de încălzire în pardoseală. Aceste modificări vizează nu doar aspectul estetic, ci și îmbunătățirea condițiilor de învățare și crearea unui mediu mai prielnic dezvoltării intelectuale a elevilor.

SalatrucelPrimarul din Salatrucel, Dorel Ancuța, a subliniat importanța investițiilor în infrastructura școlară, afirmând: „Clădirea necesită intervenții semnificative pentru a aduce o schimbare esențială în condițiile de învățare, iar acest proiect se potrivește perfect cu necesitățile școlii noastre. Asigurarea unui acces la educație de calitate este esențială atât pentru copii, cât și pentru cadrele didactice. În acest sens, am depus cereri de finanțare pe toate fronturile dedicate modernizării infrastructurii școlare, dat fiind că este o prioritate pentru comunitatea noastră. Vestea că acest proiect a primit finanțare acoperă nevoia imperioasă de modernizare a infrastructurii școlare din localitate. În acest an, avem în plan să demarăm lucrările acestei investiții, pentru care am obținut deja finanțare prin PNRR.”

Proiectul de reabilitare, cu fonduri europene atrase de către primarul Ancuța, se anunță a fi o investiție semnificativă în infrastructura educațională a comunității din Sălătrucel. Prin crearea unui mediu educațional modern și confortabil, se prefigurează o schimbare pozitivă pentru cei 160 de copii aflați în grija acestei școli unice din localitate.

 

 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *