Primarul comunei Milcoiu, la ora bilanțului. Planurile administrației locale pentru 2024

Primarul Daniel Mușat a investit în dezvoltarea infrastructurii locale în ultimii ani, conștient fiind că Milcoiu devine o destinație atractivă pentru cei din oraș care aleg să se mute la țară. Modernizarea drumurilor, extinderea rețelei de apă, îmbunătățirea sistemului de iluminat și planificarea introducerii gazelor în localitate au fost priorități ale administrației locale.

Primarul subliniază că pentru a atrage fonduri in localitate este necesară implicarea și efortul, având în vedere complexitatea realizării unui proiect. Perioada dintre conceperea și implementarea unei investiții este de cel puțin doi sau trei ani, timp în care se lucrează la întocmirea documentațiilor și la parcurgerea etapelor necesare, cu drumuri nenumărate  la București. Un exemplu este proiectul de asfaltare, pentru care s-au întocmit documentații timp de cinci ani, iar acum se lucrează la depunerea acestora pentru finanțare, închizând astfel capitolul asfaltării în localitate:

”Dacă dorești să contribui la comunitate, este esențial să te implici și să muncești, deoarece realizarea unui proiect nu este o sarcină ușoară. Până când o investiție ajunge în faza de execuție, este necesar un interval de cel puțin doi sau trei ani, iar întregul proces până la implementare poate dura ani de zile. Întocmirea documentațiilor și demersurile la București sunt o muncă laborioasă, deși adesea rămâne nevăzută”, afirmă primarul localității Milcoiu, Daniel Mușat.

În ceea ce privește proiectul de asfaltare a  3,5 kilometri de drumuri, inclus în PNI Anghel Saligny, primarul Mușat declară că acesta este realizat în proporție de 75%, iar lucrările se desfășoară conform graficului. De asemenea, primarul anunță cu bucurie aprobarea alocării fondurilor pentru ADI Nicolae Bălcescu, cu suma de 7.500.000,00 lei, destinate implementării unui sistem de distribuție de gaze în localitățile Nicolae Bălcescu, Milcoiu și Dănicei.

În plus, la Milcoiu, Primăria și Școala Gimnazială din satul Tepșenari vor fi supuse unui proces de reabilitare energetică în cadrul PNRR. Lucrările cuprind anvelopări, modernizarea interioarelor, instalarea de panouri fotovoltaice și pompe de căldură, care vor demara în următoarea lună. Tot prin PNRR, se elaborează un proiect pentru mobilier urban în localitate și a fost aprobat un proiect privind dotarea Primăriei cu o vidanjă și implementarea a 430 de fose septice ecologice în zonele unde nu este fezabilă introducerea sistemului de canalizare.

De asemenea, în timpul acestui mandat, primarul a reușit să atragă fonduri europene pentru instalarea a 18 camere de supraveghere și a obținut finanțare pentru implementarea unui sistem de iluminat stradal economic. Printre planurile primarului se află și amenajarea unui teren de sport cu gazon sintetic în curtea Școlii Gimnaziale din satul Tepșenari, precum și crearea unei zone de joacă cu tartan pentru copii. În plus, primarul intenționează să construiască trotuare de la Primărie până la intersecția cu Nicolae Bălcescu, inclusiv pe marginea drumului național, cu fonduri din bugetul local. De asemenea, se prevede forarea unui puț de mare adâncime în satul Comanca pentru asigurarea debitului de apă din rețea.

În contextul refacerii zonei afectate de inundații din zona Căzănești, primarul a reactualizat documentația proiectului depus la CNI pentru finanțare. Cu speranța că proiectul va fi inclus în licitație în acest an, primarul subliniază necesitatea intervenției, deoarece alunecările de teren obstrucționează valea și afectează accesul rutier la fiecare ploaie puternică.

Așezată cu eleganță în dreapta Dealului Negru, Milcoiu pare să fie desprinsă din paginile unei povești. Casele pitorești, aranjate armonios, creează un peisaj ca într-un sat de basm. Biserica și școala, dispuse într-o ordine perfectă, conturează un decor care te poartă într-o atmosferă de poveste.

Privind de sus, de pe drumul către Pitești, imaginea satului, cu casele și clădirile dispuse ca personaje într-un tablou perfect, sugerează o așezare rurală plină de farmec, la marginea județului. Fiecare detaliu contribuie la frumusețea acestei localități, transformând așezarea într-o perlă pitorească a Vâlcii, unde farmecul și autenticitatea se îmbină armonios pentru a crea un peisaj admirabil.

 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *