Românii nu mai au voie să greșească

Alegeri Romania 2024. Nivelul calității oamenilor din politică a scăzut atât de mult în ultimii ani încât am ajuns să considerăm un fel de normalitate manifestări huliganice de gen Șoșoacă. Ne plângem în fiecare zi de traiul din ce în ce mai greu, fără să ne dăm seama că dincolo de banalul nostru coș unde strângem de la supermarket produsele cele mai ieftine, cu gândul că nu ne ajunge pensia de la o lună la alta în lume stă să explodeze un război care este posibil să afecteze pe toată lumea și să schimbe din temelii democrația și organizarea statală în forma pe care o cunoaștem în prezent.

2024 este un an crucial nu doar pentru Romania, ci pentru multe alte state ale lumii unde vor avea loc alegeri. Este, poate, ultima șansă de a păstra neatinse valorile și libertățile pe care le avem astăzi și nu știm cum să le prețuim. Dacă vom continua să alegem în funcții de decizie oameni nepregătiți, analfabeți, șpăgari, baroni locali, tirani sau infractori fără scrupule nu vom mai avea pe cine să dăm vina atunci când ne vom trezi cu drepturile violate, cu copii prinși în comunități unde nu li se oferă nici o perspectivă de viitor, cu banii luați și obligați la „muncă silnică” pentru a le plăti în continuare acestor indivizi ocupați doar cu propria lor bunăstare taxe, impozite sau amenzi grase, din care ei să aibă în continuare din ce să fure.

De data aceasta nu mai este o joacă, nu mai merge sloganul „a furat, dar a și făcut”, pentru că deja ne bate la ușă criza economică, un război care poate lua proporții nebănuite, informatizarea care va anula multe profesii de pe urma cărora se întrețineau familii întregi, doar că noi insistăm să nu auzim soneria, și ne prefacem că totul este bine. Este timpul să alegem oameni care au demonstrat că pot face ceva în primul rând pentru ei înșiși, care sunt capabili să ia decizii și pentru comunitate, nu doar pentru ei și găștile lor de interese, nu indivizi care au venit în politică cu pantalonii rupți în fund și acum fac baie în banii furați de la comunitățile pe care le-au condus. Dacă vom face în continuare acest lucru este ca și cum le-am încredința portofelele noastre unor hoți profesioniști care la început au furat de nevoie, iar acum fură pentru că prostirea continuă a oamenilor de rând le provoacă probabil un orgasm intelectual intens, generat de orgoliul nemăsurat al faptului că, iată, au furat atât de mulți ani și nu li s-a întâmplat nimic. Să le dăm în continuare acestor oameni portofelele noastre, cu speranța că le vor pune în siguranță într-un seif și ne vor oferi din ele un trai mai bun în locul unde am ales să trăim? Faceți cum vreți, dar eu mă gândesc serios să dau acești bani unui alt tip de politician, unul care are și cunoștințele necesare și buna credință de a îi folosi în scopuri utile pentru comunitate.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *