Imigrări Vâlcea: Cei mai mulți străini au venit din Republica Moldova, Egipt, Nepal, Sri Lanka, Turcia

Rezultatele obținute de polițiștii de imigrări din Vâlcea în anul 2023

Polițiștii de la imigrări au realizat un raport cu câteva statistici interesante privind șederea și rezidența unor persoane pe teritoriul județului Vâlcea.

Anume, spun polițiștii că în cursul anului 2023 au asigurat managementul șederii și rezidenței pe teritoriul României pentru 2.886 de persoane, dintre care 2.482 din state terțe și 404 cetățeni ai Uniunii Europene/SEE/CH. Au fost înregistrate 1.262 de cereri de avize de angajare pentru lucrători permanenţi şi înalt calificați.

53 de străini aflați în situații ilegale au fost depistați, fiind emise 39 de decizii de returnare. Polițiștii de imigrări au aplicat 194 de sancțiuni contravenționale în valoare de 110.100 de lei.

Majoritatea străinilor sunt din Republica Moldova, Egipt, Nepal, Sri Lanka și Turcia

Conform raportului, polițiștii au asigurat managementul șederii și rezidenței, pe raza județului, pentru 2.886 de persoane, dintre care 2.482 de străini din state terțe, cei mai mulți din Republica Moldova, Egipt, Nepal, Sri Lanka, Turcia și 404 cetățeni ai Uniunii Europene/SEE/CH, majoritatea din Italia, Spania și Franţa.

Principalele scopuri pentru care străinii şi-au stabilit reşedinţa pe teritoriul României sunt conexe dreptului la unitatea familiei (reîntregirea familiei, membrii de familie ai cetăţenilor români, UE sau SEE), angajare în muncă sau stabilire permanentă pe teritoriul ţării noastre.

Astfel, în ceea ce priveşte admisia în România, în perioada de referinţă, au fost primite 16 invitații, dintre care 12 au fost soluţionate pozitiv, iar 4 au fost respinse. Acestea au fost depuse pentru străini din Iordania, Egipt, Siria, Maroc, Libia, și Indonezia.

De asemenea, a fost aprobată prelungirea dreptului de ședere și au fost emise 1.627 de permise de ședere, dintre care 1.619 pentru ședere temporară și 8 pentru ședere pe termen lung. Au fost eliberate 87 de certificate de înregistrare și 15 cărți de rezidență permanentă pentru cetățenii Uniunii Europene/SEE/CH.

În perioada analizată au fost înregistrate 1.262 de cereri pentru eliberarea avizelor de angajare în muncă, fiind emise 911 avize de angajare pentru lucrători permanenţi şi detașați, iar 351 de cereri au fost respinse.

Pe linia combaterii șederii ilegale, în perioada de referință, au fost organizate 184 de acțiuni,  controale și verificări în cooperare cu instituțiile cu atribuții în domeniu, în urma cărora au fost depistați 53de străini în situații ilegale. Pentru străinii aflaţi în situaţii ilegale sau care nu mai

întruneau condiţiile prevăzute de lege pentru acordarea sau prelungirea dreptului de şedere, au fost emise 39dedecizii de returnare, prin care s-a stabilit obligația de returnare sau termenul pentru plecarea voluntară de pe teritoriul României. O persoană a fost îndepărtată sub escortă de pe teritoriul României, până la punctul de trecere al frontierei, iar în 13 situații străinilor li s-a reglementat șederea în România. – au mai scris în raport polițiștii vâlceni de la imigrări.

Imaginea reprezentativă a fost preluată dintr-un raport al Inspectoratului General pentru Imigrări (sursă)

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *