Proiect major de extindere a rețelei de apă și canalizare în satele Sălătrucel și Șerbănești, finanțat prin PNRR

Primarul Dorel Ancuța : „Sunt momente în viață când eforturile pe care le depunem se transformă rapid în realizări.”

Primarul Dorel Ancuța a primit o veste îmbucurătoare în ceea ce privește extinderea rețelei de apă și canalizare în Sălătrucel. Un nou proiect în valoare de 4.480.767,03 lei a fost aprobat pentru administrația locală prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Acest proiect are ca obiectiv principal extinderea rețelei de apă și canalizare pe o distanță de 6 kilometri, în satele Sălătrucel și Șerbănești.

„Astăzi, 08 februarie 2024, am primit vestea că localitatea Sălătrucel a fost selectată pentru finanțare în lista intermediară de proiecte în cadrul PNRR, bani europeni. Finanțarea acestui proiect de apă și canalizare în satele Sălătrucel și Șerbănești, fonduri europene PNRR, în lista Ministerului Fondurilor Europene, este o veste minunată. Proiectul nostru a acumulat un punctaj de 70 de puncte, este singurul proiect din județ și pe care îl așteptam ca pe o „mană cerească”. Urmează semnarea contractului, desemnarea constructorului și începerea lucrărilor”, a precizat primarul localității Sălătrucel, Dorel Ancuța.

Extinderea sistemului de apă și canalizare este vitală pentru asigurarea unor condiții de trai moderne pentru toți locuitorii din Sălătrucel

Primarul localității Sălătrucel, Dorel Ancuța, este de părere că rețeaua de apă, canalizarea și asfaltarea drumurilor sunt printre prioritățile administrației locale. Astfel, la Sălătrucel, în vara anului trecut, s-a reușit introducerea sistemului de apă pentru întreg satul Pătești și s-au făcut branșări la conductă la fiecare aproximativ 70 de gospodării, cu bani din bugetul local și în regie proprie:

„Satul Pătești era unul dintre satele prinse pentru asfaltare prin Anghel Saligny dar nu avea sistem de apă, iar timpul era foarte scurt. Puși într-o astfel de situație, am făcut un proiect mic repede, executat în regie proprie, cu buldoexcavatorul din dotarea primăriei și așa am făcut instalația de apă. Am introdus conducta de apă și am realizat racorduri la toate cele aproximativ 70 de gospodării din satul Pătești. Oamenilor din sat nu le venea să creadă că vor avea apă la robinet, însă dacă vrei, se poate. Sunt momente în viață când eforturile pe care le depunem se transformă rapid în realizări”, a precizat primarul localității Sălătrucel, Dorel Ancuța.

apă și canalizare în Sălătrucel

 

 

 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *