Cristian Buican: ”Pentru victorie, este posibilă coalizarea tuturor forțelor, inclusiv cu AUR, împotriva PSD”

În cadrul conferinței de presă desfășurate la sediul Partidului Național Liberal (PNL) Valcea, vineri, 09.02.2024, președintele filialei, deputatul Cristian Buican, a făcut un apel la toate partidele politice să se unească în lupta împotriva alianței formată din primarul Râmnicului, Mircia Gutău, și președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu, membri ai Partidului Social Democrat (PSD). Buican a subliniat necesitatea de a eradica „mafia pesedistă” care, în opinia sa, domină administrația locală.

În contextul colaborării, liderul liberal a menționat că nu exclude o posibilă alianță cu AUR sau alte partide, cu scopul comun de a contracara influența PSD. ” Pentru victorie, este posibilă o coalizare a tuturor forțelor și cu AUR, toți împotriva PSD. Și am mai declarat-o și o declar din nou: Facem coaliție cu oricine împărtășește obiectivul nostru de a elimina această mafie pesedistă care a subjugat județul Vâlcea”, a declarat deputatul Cristian Buican, președintele PNL Valcea.

Pe lângă această strategie de colaborare, Buican a subliniat și performanțele PNL la nivel local, comparativ cu scorurile la nivel național, evidențiind astfel potențialul de succes al partidului în Vâlcea. „Organizația noastră este un exemplu de urmat, și nu numai că ne batem de la egal la egal cu PSD la nivel județean, dar avem și candidați cu șanse reale de succes atât pentru primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea, cât și pentru Consiliul Județean”, a adăugat el.

De asemenea, Buican a lansat critici dure la adresa administrației PSD din județ, acuzând-o de incompetență și corupție, în special în gestionarea proiectelor de salubrizare și a sistemului de apă și canalizare. „Salubrizarea, gunoiul din județul Vâlcea este o problemă creată de ‘mafia PRădulescu’. S-a lăudat că au finalizat groapa de gunoi de la Roești și care este realizarea? Care este beneficiul cetățeanului din județul Vâlcea că s-a finalizat groapa? Niciunul. În continuare, cetățenii plătesc pe kilogramul de gunoi mai mult decât pe litru de lapte,” a criticat el, ilustrând efectele negative ale guvernării PSD asupra vieții de zi cu zi a cetățenilor.

O altă problemă majoră identificată de Buican este eșecul proiectului POIM, destinat îmbunătățirii infrastructurii de apă și canalizare, pierdut din cauza gestionării defectuoase a administrației locale. „O altă problemă este POIM, adică un proiect care inițial era de 240 de milioane de euro pentru finalizarea rețelelor de apă și canalizare din județul Vâlcea, a fost pierdut din incompetența celor care gestionează politic,” a evidențiat Buican, arătând cum deciziile politice au impact direct asupra calității serviciilor publice.

Deputatul a explicat procedura de desemnare a candidaților PNL pentru președinția Consiliului Județean, menționând că organizarea internă și sondajele de opinie vor juca un rol crucial în această decizie. „La sfârșitul acestei luni, după finalizarea sondajelor, vom alege dintre cei trei candidați înscriși. Sunt încrezător că, odată desemnat candidatul, ne vor susține și alte forțe politice, pentru a depăși odată pentru totdeauna influența PSD în județ”, a declarat Buican.

Cristian Buican a reiterat angajamentul PNL de a îmbunătăți condițiile de viață în Vâlcea, amintind de succesul programului de introducere a gazelor naturale și de lupta constantă împotriva practicilor corupte. „Noi, liberalii, nu mințim. Promisiunile noastre devin realitate, iar județul Vâlcea a beneficiat direct de pe urma acestor eforturi”, a conchis președintele PNL Vâlcea.

 

 

 

 

 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *