Șefii orașului și ai „echipei câștigătoare” decid bugetul local pentru 2024 fără să accepte alte propuneri

Primarul Gutău a refuzat amendamentele liderilor din opoziție, anume Virgil Pîrvulescu și Andrei Gheorghiu, pentru bugetul local 2024

Ședința Consiliului Local din această săptămână a fost cu deosebit mai importantă deoarece s-a votat aprobarea pentru bugetul local a anului 2024.

Chiar la începutul ședinței, liderii partidelor din opoziția lui Gutău au început să propună amendamente și propuneri pentru bugetul local care avea să fie pus sub aprobare.

Primul dintre aceștia a fost liderul PNL, Virgil Pîvulescu, care a făcut referire la o problemă existentă încă de la ultima ședință, adică desființarea unui spațiu verde de pe strada Cerna. Subiectul a stârnit controverse, deoarece la ultima ședință de Consiliu Local au fost prezente două pensionare care i-au cerut primarului să nu desființeze zona, dar fără reușită. (citește aici mai multe despre subiect)

Având în vedere solicitările cetățenilor de pe strada Cerna, lipsa spațiilor verzi, construcția blocului Cerna, amplasat pe strada Cerna nr. 23, care la data construcției a beneficiat de amenajarea în fața acestuia de un părculeț.  Cerem achiziționarea respectivei parcele, despăgubirea la valoarea de piață și menținerea acestei suprafețe verzi. Suma propusă este de 1,5 milioane de lei. – a declarat Virgil Pîrvulescu în timpul ședinței de Consiliu Local.

Andrei Gheorghiu, liderul USR (dar impropriu spus, pentru că este de unul singur în Consiliul Local), a avut numeroase amendamente pentru investițiile bugetului local, precum înființarea unui parc industrial sau realizarea unui parc pentru producerea de energie electrică prin resurse regenerabile.

Cu toate acestea, după ce Andrei Gheorghiu a citit minute în șir propunerile sale, secretarul general al primăriei, Ion Didoiu, a declarat că propunerile nu fac parte din cadrul legal, astfel nu au fost acceptate.

Acestea ori nu cuprind motivația necesară, așa cum prevede aliniatul 11 din articolul 141 din Codul Administrativ, sau este făcută la general fără să fie corelată cu amendamentul respectiv. În situația în care aceste amendamente vor fi aprobate din vot de către dumneavoastră, eu îmi rezerv dreptul să contrasemnez hotărârea și să fac o opinie motivată asupra nelegalității acestora. – a declarat secretarul general al primăriei, Ion Didoiu, ca răspuns către Andrei Gheorghiu și Virgil Pîrvulescu.

Desigur, propunerile celor din opoziție nu au fost luate în considerare de către inițiatorul proiectului bugetului local pentru anul 2024, adică primarul Mircia Gutău.

Cu toate acestea, Andrei Gheorghiu a votat pentru propunerea liberalilor privind achiziționarea spațiului verde, deși nu mai există de mult o colaborare PNL-USR în Consiliul Local din Râmnicu Vâlcea.

Ceilalți consilieri USR nu au fost de acord cu Gheorghiu și au votat, ca de obicei, alături de consilierii PER/PSD ai lui Gutău. La amendamentele propuse de liderul USR, Andrei Gheorghiu, el a fost singurul care a votat „pentru”.

Bugetul local pentru anul 2024 al orașului Râmnicu Vâlcea a fost aprobat cu 13 voturi de către consilierii PSD/PER și cei doi USR. (proiectul bugetului local poate fi consultat aici).

 

 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *