Primarul din Galicea, Florin Mărăcine:  ” Cartea mea de vizită este reprezentată de fapte”

În comuna Galicea, campania electorală a luat startul, declanșând un val de opinii diverse în rândul locuitorilor. În timp ce există voci care pun la îndoială impactul schimbărilor, o bună parte din comunitate recunoaște și apreciază îmbunătățirile aduse localității. În acest context, primarul Florin Mărăcine își continuă activitatea prin proiectele aflate în diverse stadii de implementare. Pentru unele, lucrările sunt deja în desfășurare, pentru altele, contractele de finanțare au fost semnate, iar pentru restul, se pregătesc documentațiile ce urmează a fi depuse în programele de finanțare care vor fi lansate:

”În comuna Galicea s-au realizat foarte multe lucrări la prețuri foarte mici, lucrări vizibile, iar altele sunt inițiate și vor fi evidente în acest mandat! Cartea mea de vizită este reprezentată de fapte. Marea majoritate a oamenilor apreciază activitatea mea. În trei ani, s-au realizat enorm de multe lucruri, faptele sunt vizibile și vor rămâne. Galicea este una dintre cele mai frumoase comune din țară. Afirm acest lucru de fiecare dată, în primul rând pentru că este comuna mea natală, în al doilea rând datorită așezării geografice a localității la confluența a două râuri importante: Topolog și Olt, și nu în ultimul rând, datorită investițiilor care se realizează,” declară primarul din Galicea, Florin Mărăcine.

În ceea ce privește modernizarea infrastructurii rutiere și implementarea sistemului de canalizare, primarul Florin Mărăcine din Galicea a obținut o performanță notabilă, reușind să atragă o finanțare record de aproximativ 25,5 milioane de lei prin intermediul Programului Național de Investiții „Anghel Saligny.”

Unul dintre proiectele cuprinse în planurile de finanțare ale Programului Național de Investiții „Anghel Saligny” vizează asfaltarea drumurilor de interes local pe o distanță totală de 7,3 kilometri, cu o valoare totală a proiectului de 10,5 milioane de lei. Până în prezent, lucrările au fost realizate în proporție destul de mare.

”Se lucrează la proiectul finanțat prin Anghel Saligny pentru asfaltarea drumurilor pe o lungime de 7,3 kilometri. Termenul de finalizare al lucrărilor va fi în primăvara acestui an, asta în funcție de condițiile meteo. Prin Programul Național de Investiții Anghel Saligny, avem și un proiect pentru înființarea canalizării în satele Brătia din Vale și Cocoru, precum și înființarea unei stații de epurare pentru satele Cremenari, Brătia din Deal, Brătia din Vale și Cocoru,” ne-a declarat primarul localității Galicea, Florin Mărăcine.

Printr-un program de finanțare din PNRR, școlile din localitate vor fi dotate cu mobilier și echipamente IT. De asemenea, primarul localității Galicea, Florin Mărăcine, are un contract de finanțare prin AFM, prevăzând modernizarea iluminatului stradal. Astfel, în localitate, se vor monta 324 de lămpi LED pe arterele principale. Pentru a asigura un iluminat stradal modern și eficient în întreaga localitate, primarul a depus și cel de-al doilea proiect în vederea finanțării.

Cu regret, primarul Florin Mărăcine aduce din nou în discuție faptul că proiectul de apă și canalizare, blocat de peste 11 ani în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare, unde Apavil S.A., operator regional pentru serviciile de alimentare cu apă și canalizare, este beneficiar, rămâne încă împotmolit în documentație, fără a face progrese semnificative:

”Galicea este prinsă în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare, cu un proiect extrem de esențial privind înființarea rețelei de apă și canalizare în satul Valea Răului, precum și extinderea rețelei în zona Dealul Galicii și satul Teiu. Oamenii nu înțeleg că, conform condițiilor impuse în contract, administrația locală nu are voie să facă investiții cu altă sursă de finanțare, nici măcar cu bani din bugetul local. În această situație, nu știu ce să le mai răspund cetățenilor. Părerea mea personală este că bani europeni nu sunt atât de mulți precum ni se spune”, ne-a declarat primarul localității Galicea, Florin Mărăcine.

 

 

 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *