Brezoi – Drăgănești: o rută care promite să devină remarcabilă și să atragă turiști din întreaga regiune și dincolo de aceasta

La Brezoi se va amenaja ruta Brezoi – Drăgănești, cel mai spectaculos drum, presărat cu puncte de atracţie deosebite

Pentru a pune în valoare mult mai bine zona, primarul Robert Schell va amenaja drumul care porneşte din gara Lotru până în satul Drăgăneşti. În felul acesta se vor scuti peste 20 de kilometri, ne spune primarul, un ocol pe care îl fac zilnic locuitorii satului Drăgăneşti.

Mai mult, drumul Brezoi – Drăgănești va oferi turismului din zonă pe o lungime de 1,8 de kilometri o cale de acces spre paradisul montan cu serpentine şi foarte multe viaducte, presărat cu puncte de atracţie deosebite. Este un traseu fascinant, care te duce cu gândul la mit şi legendă.

Proiectul are valoarea de 20 de milioane de lei şi are finanțare necesară  de la Ministerul Dezvoltării prin PNI „Anghel Saligny”. În această perioadă primarul Robert Schell a început întocmirea planului de amplasament și delimitarea drumului.

Brezoi – Drăgănești, un drum turistic care va deschide zona prin noile obiective pe care le va atinge

Primarul Robert Schell descrie proiectul ca fiind unul îndrăzneț și spectaculos, posibil să devină cel mai atrăgător segment de drum din regiune.

„Este un proiect mai îndrăzneț, un drum spectaculos, probabil cel mai frumos segment de drum al zonei, unde vor fi construite foarte multe viaducte și care va avea succes în domeniul turistic. Finanțarea acestui proiect se va face prin Programul Național de Investiții (PNI), un program guvernamental. Drumul nu există în prezent, este doar o potecă, dar el va fi construit prin pădure, de unde s-a extras o suprafață de 2 hectare din fondul forestier. Am lucrat foarte mult la acest proiect, am insistat și am reușit”, afirmă primarul orașului Brezoi, Robert Schell.

 

 

 

 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *