Dispensarul din Pietrari, o nouă etapă în asistența medicală locală

Centru medical construit de la zero, în Pietrari

Finalizarea lucrărilor la dispensarul medical din comuna Pietrari a marcat un moment semnificativ pentru comunitate. Această renovare amplă a implicat o modernizare completă a clădirii, transformând-o într-un spațiu modern și funcțional. Acum, dispensarul este dotat cu cabinete spațioase și luminoase, oferind un mediu prielnic pentru furnizarea serviciilor medicale esențiale de către medicul de familie Hangiu Liliana și doctorul stomatolog Popescu Felicia. Prin urmare, această inițiativă a transformat dispensarul din Pietrari într-un adevărat centru medical complex, având capacitatea de a oferi servicii medicale în cele mai bune condiții.Investiția în echipamente medicale moderne a consolidat statutul dispensarului, ca un centru bine echipat, capabil să efectueze investigații și tratamente eficiente.

Inițiativa primarului Nicolae Moraru de a transforma dispensarul din Pietrari într-un centru medical modern, care are potențialul de a atrage în viitor medici specializați, reprezintă un pas important către îmbunătățirea serviciilor medicale pentru locuitorii din zonă.

„Sănătatea este, alături de educație, un domeniu aflat permanent în atenția mea. Dispensarul nostru dispune de cele mai bune condiții, și sunt mândru când văd că medicii și cetățenii sunt mulțumiți. Dispensarul medical este o bijuterie de clădire. Finalizarea fiecărui proiect îmi dă încredere că se poate și la noi în sat să avem condiții, și nu ne vom opri aici”, a precizat primarul localității Pietrari, Nicolae Moraru.

”Parterul clădirii este organizat cu zonă de acces, recepție, cabinete medicale, cabinet stomatologic, arhivă, anexă de curățenie, zonă de depozitare a deșeurilor biologice, birouri, vestiare, grupuri sanitare pentru personal și cameră tehnică. Clădirea este prevăzută cu rampe de acces pentru persoanele cu deficiențe locomotorii. La etaj, centrul medical are o altă zonă de recepție, precum și cabinete pentru consultații, săli de tratament, grupuri sanitare și un apartament amenajat pentru specialiștii din sănătate care își desfășoară activitatea în localitate. De asemenea, clădirea este dotată cu pompe de căldură, sistem de încălzire cu detecție și alarmă în caz de incendiu, sistem de monitorizare video la exterior și interior, rețele de internet, telefonie și TV. Sunt montate panouri fotovoltaice. Proiectul a luat în calcul toate elementele necesare pentru ca obiectivul final să fie unul modern, perfect funcțional și să ofere condiții optime de confort și siguranță.”

Primarul Nicolae Moraru: gospodar și de cuvânt

Primarul localității Pietrari, Nicolae Moraru, este unul dintre edilii de top ai județului, și asta fiindcă a demonstrat cetățenilor că este gospodar și de cuvânt. Se poate mândri cu o listă lungă de realizări care scot la lumină întreaga comunitate. Copiii satului sunt principala prioritate, și asta fiindcă Nicolae Moraru este unul dintre primarii care au înțeles că, pentru a avea rezultate, copiii, dar și profesorii, trebuie să își desfășoare activitatea într-un cadru confortabil, adaptat la noile metode de studiu.

Astfel, la Pietrari, școlile din comună sunt locații moderne, devansând chiar școlile din municipii. Aici s-a construit din temelii o sală de sport prototip. S-a ridicat din temelii o nouă școală în locul celei demolate, cu parter și etaj, care găzduiește șase săli de clasă și toate sălile conexe, inclusiv o sală de educație fizică și sport. Noua școală este dotată cu mobilier și echipamente digitale de ultimă generație. Tot cu bani europeni, primarul intenționează construirea unei noi grădinițe în locul corpului vechi al școlii din centrul localității, care să funcționeze cu program prelungit. Mai mult, în satul Pietrarii de Sus, școala veche se va demola iar în locul ei se va construi de la zero una dintre cele mai moderne școli din țară. În fază de finanțare este și construirea unui bazin de înot și se identifică fonduri pentru construirea unei biblioteci.

Aici, la Pietrari, în zona târgului săptămânal, există o piață agroalimentară de care beneficiază toți târgoveții din zonă. Drumurile comunale sunt în mare parte asfaltate, iar modernizarea lor continuă cu noi finanțări.

Pe lângă aceste investiții, în comună sunt șantiere, iar solicitările de finanțare sunt depuse pentru toate axele și programele apărute pentru accesarea fondurilor europene sau guvernamentale.

 

 

Interior dispensarul Pietrari

Interior dispensarul Pietrari

Interior dispensarul Pietrari

 

 

 

 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *