Președintele Asociației Deschidem Orașul: „Râmnicu Vâlcea duce o lipsă acută de investitori, majoritatea tinerilor aleg să părăsească orașul.”

Asociația Deschidem Orașul a fost creată de Gruițoiu Radu, Adelina Morar și Bocșe Nicușor. Aceștia au funcții liberale importante în echipa PNL Râmnicu Vâlcea, a cărui lider este Virgil Pîrvulescu.

După spusele unuia dintre cei trei membrii fondatori, Radu Gruițoiu, alegerea celor trei a fost pentru a oferi o conducere din diverse categorii sociale, cum ar fi tinerii, seniorii și femeile.

Prima dezbatere publică, și totodată prima activitate publică a asociației, a avut loc pe 27 februarie în Râmnicu Vâlcea. Tema principală de discuție a fost proiectul Drumul Expres Tigveni – Râmnicu Vâlcea – Găneasa.

Scopul asociaţiei este de a contribui la promovarea, îndrumarea, consolidarea dialogului între cetătenii municipiului Ramnicu Valcea și autoritătile locale sau centrale, la realizarea unui mediu investițional atractiv pentru investitori și atragerea investițiilor în vederea creării de noi locuri de muncă. – ne-a declarat unul dintre membrii fondatori, Radu Gruițoiu.

Influența alegerilor locale din 2024, prin asociația cu rădăcini liberale

Din ce ne-a mai declarat Radu Gruițoiu, asociația a fost înființată de la ideea că oamenii urăsc politicienii, fiind îndreptățiți, și ar fi dezamăgiți după 34 de ani de democrație. Un alt motiv ar fi lipsa societății civile și neimplicarea cetățenilor în deciziile pe care aleșii le iau.

Încă un motiv în favoarea înființării asociației ar fi atragerea investitorilor în oraș, implicit aducând o concurență pe piața muncii.

Scopul societății civile este de a amenda orice derapaj pe care politicieni il au. Am vazut de nenumarate ori chiar și cu vestita ordonanța 13 ce înseamnă atunci cand oamenii sunt uniți.

Orasul nostru duce o lipsa acută de investitori, majoritatea tinerilor alegând să părăsească orașul. Tinerii din ziua de azi sunt mult mai pretențioși și analizează foarte multe aspecte atunci cand e vorba să se stabilească undeva .

Din pacate orașul nu reușește sa le îndeplinească așa zisele pretentii care în alte zone sunt o normalitate, salariile mici, sistemul de sanatate are niste deficiente dupa cum bine știm, deschidere din partea autorităților nu exista, nu se simt respectați și reprezentanți de cei care conduc actuala clasă politică vâlceană plus multe altele. Acest exod al tinerilor trebuie stopat. – a mai adăugat tânărul politician Radu Gruițoiu.

Liderii asociației și-ar dori să readucă politicienii în fața oamenilor și să refacă societatea civilă, readucând puterea oamenilor în fața aleșilor.

Subiectul politic al drumului expres care leagă Râmnicu Vâlcea de Autostrada Sibiu-Pitești, inițiat de președintele asociației către ceilalți lideri politici din județ

După spusele liderilor, s-au săturat să vadă aceleași fețe politice pentru 3 ani de zile, făcând referire la liderii din celelalte partide, cum ar fi Mircia Gutău sau Constantin Rădulescu.

Președintele Asociației Deschidem Orașul, Radu Gruițoiu, spune că a trimis adrese către parlamentarii din județ, către președintele Consiliului Județean Vâlcea, către primarul Mircia Gutău și prefectul județului.

În adrese era vorba despre proiectul „Drum Expres Găneasa-Tigveni”, rugându-i pe aceștia să le comunice fondatorilor asociației dacă s-au implicat în vreun fel pentru dezvoltarea drumului expres.

Având în vedere că proiectul a fost influențat în mare parte de către Guvernul Orban și Guvernul Ciucă, era de la sine înțeles că social-democrații nu vor transmite vreun gând în acest sens.

Conform președintelui asociației, următorii politicieni nu au răspuns pozitiv apelului în legătură cu proiectul drumului expres:

  • Mircia Gutău – PSD – nici un raspuns;
  • Constantin Rădulescu – PSD – nici un raspuns;
  • Laurentiu Cazan – PNL – nici un raspuns;
  • Daniela Oteșanu – PSD – nici un raspuns;
  • Eugen Neața – PSD- nici un raspuns;
  • Stefan-Ovidu Popa – PSD – a fost înapoiată (neprimită);
  • Matei C-tin Bogdan – PSD- nici un răspuns;
  • Mihai Oprea – nici un răspuns;
  • Ion-Marin Lazăr – USR – a fost înapoiată (neprimită).

După cum puteți vedea, majoritatea aleșilor noștri nu au găsit timpul necesar să răspundă întrebărilor noastre. De ce nu au răspuns? Nu ii interesează? Nu au făcut nici un demers? Nu își doresc dezvoltarea orașului? Ne putem doar imagina răspunsul. Sperăm ca data viitoare să își facă timp, mai ales că în perioada următoare toți acești politicieni ne vor bate la ușă pentru a ne cere votul. – ne-a concluzionat despre situație președintele asociației.

 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *