Ultima Caravană a Literației Teach for Romania, la Băbeni | Program integrat de dezvoltare a competențelor de literație

În contextul preocupărilor privind nivelul de literație în România, Teach for Romania a realizat proiectul „Caravana Literației”, o inițiativă menită să contribuie la creșterea competențelor de literație ale copiilor din școlile situate în comunitățile vulnerabile.

Săptămâna aceasta a avut loc ultima Caravană a literației în școala din Băbeni, județul Vâlcea. De la începutul anului școlar și până acum, Caravana a ajuns în 9 școli Teach din județele Bacău, Brașov, Cluj, Constanța, Galați, Prahova și Vâlcea. Din ce a comunicat Teach for Romania, caravana a generat interes pentru alte 30 de școli din regiunile limitrofe.

Caravana Literației este un program integrat de dezvoltare a competențelor de literație care cuprinde 3 componente: formarea cadrelor didactice, însoțită de mentorat aplicat; ateliere pentru părinți pe teme specifice și activități de dezvoltare a literației dedicate copiilor.

Ne bucurăm că acum putem să spunem că la toate ateliere noastre am avut 275 de cadre didactice pe care le-am format pe literație, 355 de părinți, care au participat cu multă curiozitate la atelierele de literație și 440 de copii, care au venit cu drag la orele de citit-scris alături de prietenii noștri de la Nabu. Mai mult decât atât, am avut alături, în toate școlile implicate în proiect, 50 de copii voluntari, care au sprijinit desfășurarea orelor de literație, și 8 facilitatori Teach for Romania.

„Caravana Literației” este un proiect ambițios de literație, implementat în parteneriat cu Pepco Romania, iar scopul principal a fost să oferim copiilor acces la resurse educaționale de calitate, pentru a ne asigura că toți copiii din școală au o fundație solidă de literație, cât și să stimulăm pasiunea pentru lectură, construind astfel o bază solidă pentru dezvoltarea lor pe termen lung. – a transmis Teach for Romania.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *