Revitalizarea și dezvoltarea orașului Brezoi: o poveste impresionantă de transformare în ultimii 15 ani

Transformarea orașului Brezoi, sub conducerea primarului Robert Schell, în ultimii 15 ani, este o poveste impresionantă despre revitalizarea și dezvoltarea unei comunități

Primarul Schell, în cadrul unei conferințe de presă organizate la sediul Partidului Național Liberal din Vâlcea, a prezentat cu mândrie evoluția orașului pe durata celor patru mandate, subliniind că aceasta reprezintă rezultatul unei strategii pe termen lung și al unui efort susținut.

La începutul mandatelor sale, orașul Brezoi era descris ca fiind „lugubru” și „mort”, cu o vizibilitate redusă atât pe plan național, cât și internațional.

Schell a subliniat transformarea orașului într-un centru atractiv, atât pentru turiști, cât și pentru locuitori. Acest progres este rezultatul îmbunătățirii infrastructurii edilitare, care la vremea respectivă era aproape inexistentă, și a modernizării serviciilor de apă și canalizare, astfel încât acestea să acopere acum întregul oraș. În ciuda unor provocări rămase în zonele rurale, se planifică lucrări suplimentare prin noi etape de finanțare:

”Având în vedere că sunt, totuși, primar la al patrulea mandat, este destul de ușor să vorbesc despre ce s-a întâmplat în orașul Brezoi. Dacă acum 15 ani orașul Brezoi era un oraș mai puțin cunoscut, mai puțin vizibil, am reușit, în cele patru mandate, să-l transform și pot să o spun fără falsă modestie, dintr-un oraș lugubru, mort, într-un oraș atractiv și pentru turism, atractiv și pentru locuitori. Am avut o strategie, încă de acum 15 ani, care a trebuit să pună la punct, într-o ordine firească, lucrurile. În primul rând, infrastructura edilitară era aproape inexistentă. La ora actuală, orașul Brezoi are apă și canalizare, în totalitate modernizate, pe toate străzile; mai sunt câteva probleme la satele aparținătoare, unde vor fi lucrări prinse în următoarea etapă de finanțare”, a declarat primarul orașului Brezoi, Robert Schell.

Dezvoltarea orașului Brezoi: progrese remarcabile în sănătate

În domeniul sănătății și educației, orașul a făcut pași semnificativi sub conducerea lui Schell. Spitalul orașului Brezoi a fost beneficiarul unor proiecte de dezvoltare, inclusiv construcția unui nou corp pentru extindere și achiziționarea de echipamente medicale în valoare de aproximativ 2 milioane de euro prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Aceste investiții sunt esențiale pentru îmbunătățirea serviciilor medicale și atragerea de noi specialiști în comunitate:

”Chiar acum urmează să începem construirea unui alt corp pentru a extinde spitalul orășenesc Brezoi. S-au construit 16 cabinete în ambulatoriu; vom avea aparatură de aproximativ 2 milioane de euro prin acest program, prin PNRR. Orașul Brezoi s-a bucurat foarte mult de ceea ce au însemnat finanțările europene. Am avut foarte multe finanțări prin POR și prin acest PNRR, care se desfășoară destul de bine, zicem noi, în localitatea noastră. Așa cum spuneam, spitalul, în prezent, are 16 medici, o parte cu contracte de colaborare, o parte angajați, urmând să se dezvolte foarte mult serviciile prin acest proiect pe care îl vom implementa în perioada următoare”,  a declarat primarul orașului Brezoi, Robert Schell.

Educația: O prioritate pentru Schell, în Brezoi

Educația a fost, de asemenea, o prioritate pentru Schell, cu toate școlile din Brezoi reabilitate la nivelul cerințelor actuale. Un proiect recent a introdus o sală de sport modernă, o sală de festivități și mai multe laboratoare, facilitând astfel organizarea cursurilor exclusiv dimineața pentru toți elevii. Inițiativele de transport modern și eficient pentru elevi, construcția de piste pentru biciclete și reabilitarea străzilor îmbunătățesc considerabil mediul educațional și urban din Brezoi:

”De asemenea, când ne referim la școli, am ținut foarte mult ca tot ce înseamnă învățământ în Brezoi să beneficieze de condiții bune și foarte bune. În prezent, toate școlile din Brezoi sunt reabilitate la standarde europene. Am finalizat, tocmai acum, o lucrare pe POR de aproximativ 2 milioane de euro. Prin acest proiect, s-a construit o sală de sport, o sală de festivități și șapte laboratoare, degrevând astfel clasele liceului și permițându-ne să facem cursuri numai de dimineață cu toți copiii. Se asigură transport modern și eficient pentru aproximativ 300 de copii pe care îi transportăm zilnic la școală. Am achiziționat, printr-un program POR axa 5, trei autobuze hibrid care funcționează foarte bine, înființând astfel serviciul de transport local. Tot în cadrul acestui program, s-au construit piste pentru biciclete și s-au asfaltat aproximativ 14 străzi în orașul Brezoi” a  precizat primarul orașului Brezoi, Robert Schell.

Alimentarea cu gaz, un pas crucial în dezvoltarea orașului Brezoi

Un aspect remarcabil al mandatului lui Schell este succesul în obținerea finanțării pentru alimentarea cu gaz a orașului. Acest proiect este așteptat cu entuziasm de comunitate și este văzut ca un pas crucial în dezvoltarea infrastructurii orașului.

„Continuăm cu cea mai bună veste pe care am primit-o la sfârșitul anului când președintele PNL Vâlcea, Cristian Buican, s-a implicat și am obținut în sfârșit acea mult dorită finanțare pentru alimentarea cu gaz a orașului Brezoi. Sper că luna viitoare va fi scoasă la licitație lucrarea și cred că până la finalul anului vom avea gaz în localitatea Brezoi. Trebuie să tragem aducțiunea de la Călimănești, este vorba de 8 kilometri de aducțiune pe lângă Olt, după care va urma extinderea în orașul Brezoi prin alte programe, probabil anul viitor,” a precizat primarul orașului Brezoi, Robert Schell.

Consolidarea identității culturale în Brezoi: Festivaluri anuale și dinamism local

Pe lângă proiectele de infrastructură și servicii, primarul a evidențiat importanța identității culturale a orașului Brezoi, cu festivaluri anuale care atrag mii de vizitatori din lumea întreagă și contribuie la dinamismul local. Festivalurile „Bikers For Humanity Romania”, „Festivalul de Blues” și „Festivalul de Folk” au devenit repere importante în calendarul cultural, consolidând reputația Brezoiului ca pol al culturii în regiune:

„În rest, îmi doresc foarte mult ca identitatea orașului, vizavi de festivaluri care se întâmplă, să continue și să ne consolidăm această poziție de pol al culturii județene. Anul acesta avem trei festivaluri deja consacrate: Bikers For Humanity Romania, care va fi undeva la sfârșitul lunii iunie, Festivalul de Blues, care este deja clasic și toată lumea îl cunoaște, și Festivalul de Folk, care se află și el la a treia ediție, dar care va contribui și el la dezvoltarea turismului în localitatea noastră,” a punctat primarul orașului Brezoi, Robert Schell, rezumatul realizărilor în cel de-al patrulea mandat.

Declarațiile primarului Robert Schell au reflectat un bilanț impresionant al mandatelor sale, marcând transformarea orașului Brezoi dintr-un loc uitat, într-un centru vibrant de cultură, turism și dezvoltare.

Eforturile sale și ale echipei sale au pus definitiv orașul pe harta lunii, reușind să aducă schimbări pozitive semnificative în viața locuitorilor săi.

 

 

 

 

 

 

 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *