SCM Râmnicu Vâlcea și Viitorul Dăești, calificate în play-off-ul Ligii a III-a. Flacăra Horezu și Cozia continuă în play-out

SCM Râmnicu Vâlcea și Viitorul Dăești, Calificare în play-off-ul Seriei 6 din Liga 3

SCM Râmnicu Vâlcea și Viitorul Dăești s-au calificat matematic în play-off-ul Seriei 6 din Liga 3, în timp ce Flacăra Horezu și Cozia Călimănești vor continua competiția în play-out.

SCM Rm. Vâlcea a dominat jocul din Zăvoi cu Vedița Colonești, dar nu a reușit să fructifice ocaziile avute.  S-a terminat 0-0, rezultat care i-a urcat pe alb-albaștri pe locul 2 în Seria 6 și le-a adus calificarea matematică în play-off. La fel, cei de la Vedița s-au bucurat de calificarea în play-off. În ultima etapă a sezonului regular, vâlcenii merg la Horezu, pentru disputa cu Flacăra, un meci care se anunță interesant.

După 10 etape fără eșec, Viitorul Dăești  a cedat vineri pe terenul liderului, 0-3 cu Turnu Măgurele.  Cetatea a făcut diferența în repriza secundă, când a punctat de trei ori, prin Adrian Niță (minutul 56), David Ilie (minutul 62, penalty) și Mihai Manole în minutul 80. De remarcat că Manole a jucat sezonul trecut la Dăești, atunci când echipa era pregătită de Călin Cojocaru. Eșecul horezenilor la Bascov a dus Dăeștiul pentru al treilea sezon consecutiv în play-off și rămâne de văzut dacă Viitorul va repeta performanța din sezonul trecut, când a jucat finala barajului de promovare în Liga 2.

Flacăra Horezu a cedat vineri la scor, 0-3 în deplasare la Bascov, cu Unirea. Olarii lui Cătălin Bucă veneau după un 7-0 net cu Cozia și mai puteau spera la play-off doar în cazul unui succes la Bascov. Dacă în runda trecută, contra Coziei, horezenii au marcat la foc automat, de această data, la Bascov nu au mai reușit niciun gol. Argeșenii s-au impus cu un net 3-0, după reușitele lui David Maria (8), Darius Ciurea (42) și Alexandru Bodea (50), iar olarii au rămas pe locul 5, fără șanse la play-off. Deși va merge în play-out, Flacăra are deja o zestre de puncte care o face să abordeze fără emoții a doua parte a sezonului. Noutatea la Horezu este despărțirea de Marin Nicolae, care în ultimele luni a ocupat funcția de director sportiv.

Cozia Călimănești a pierdut sâmbătă acasă, 0-1 cu Sporting Roșiori și este demult ca și retrogradată, fiind doar o umbră a echipei din sezonul trecut.

Dacă Cetatea Turnu Măgurele intră în play-off cu un avans bun și este greu de crezut că poate rata unul din primele două locuri, SCM Rm. Vâlcea, Viitorul Dăești și Vedița Colonești par a se lupta pentru al doilea loc care duce la barajele de promovare.

În play-off, cele patru echipe calificate joacă în sistem tur-retur-tur, încă nouă etape, pornind cu punctajul total acumulat în sezonul regular. Primele două clasate la finalul sezonului regular au micul avantaj că joacă în play-off cinci meciuri acasă și doar patru în deplasare. Primele două clasate la final de play-off merg la barajele de promovare unde se vor încrucișa cu primele două clasate din Seria 5.

 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *