Filiala Politehnicii la Vâlcea | Virgil Pîrvulescu: „Vom pregăti niște studenți care peste 4 ani de zile o să meargă în alte zări”

Liderul PNL Râmnicu Vâlcea spune că posibilii absolvenți ai filialei nu vor rămâne oricum în Râmnicu Vâlcea

Săptămâna trecută, primarul Mircia Gutău anunța că a bătut palma cu rectorul Universității Politehnica, Mihnea Costoiu, pentru o filială de studii superioare la Râmnicu Vâlcea.

Contracandidatul liberal al lui Mircia Gutău spune că orașul nu este încă pregătit să absoarbă tinerii absolvenți ai presupusei filiale în Râmnicu Vâlcea, deoarece nu există domeniile necesare pentru găsirea unui loc de muncă.

Trebuie să fii nebun să te opui unei asemenea inițiative. Care părinte nu și-ar dori să rămână acasă copilul, să nu mai cheltuie atâția bani la București, știți foarte clar care sunt chiriile, ce înseamnă un student la București. Noi fiind un oraș mort economic, vă dați seama, bani foarte puțini.

Orașul nostru este pregătit să absoarbă acești tineri studenți care vor absolvi aici la Râmnicu Vâlcea? Suntem noi pregătiți din punct de vedere economic, avem domeniile necesare ca acești studenți să-și găsească un loc de muncă? Eu cred că nu.

Asta înseamnă că vom pregăti niște studenți care peste 4 ani de zile o să meargă în alte zări unde vor găsi săracii locul ca ei să-și facă treaba mai departe, să găsească un loc de muncă, să-și întemeieze o familie. – a declarat recent, viceprimarul Virgil Pîrvulescu.

Propunerea lui Gutău, între realitate și vis electoral, spune Virgil Pîrvulescu

Liderul PNL Râmnicu Vâlcea mai spune că propunerea primarului ar putea să fie doar de natură electorală, având în vedere că se apropie alegerile locale.

De asemenea, ar mai fi un interes al familiei Gutău privind terenul unde s-ar construi filiala, adică unde era unitatea militară de la Vlădești.

Am stat și m-am gândit cât de reală este propunerea actualei administrații. E reală sau e doar un vis electoral? Aduceți-vă aminte, pe 9 iunie avem alegeri locale, pe 9 iunie oamenii ăștia vor să rămână în continuare la butoane.

Chiar vrea o filială acolo unde înainte era unitatea militară de la Vlădești sau după cum cunoașteți apetitul familiei respective pentru construcția de blocuri, acolo se dorește construcția acestora. Astăzi este mai pregnant decât oricând că noi cei din Râmnicu Vâlcea, avem o șansă. – a concluzionat liderul PNL Râmnicu Vâlcea, Virgil Pîrvulescu.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *