În judeţul Vâlcea se deschid afaceri noi, dar nu neapărat profitabile

Afaceri noi in Vâlcea

Oficiul Registrului Comerţului (ONRC) de pe lângă Tribunalul Vâlcea a comunicat că, în cursul primelor 10 luni din anul 2023, în judeţul Vâlcea, s-au efectuat 1.479 de înmatriculări de firme noi, cu 13% mai puțin faţă de situaţia din perioada similară din anul 2022. Din cele 1.479 de firme nou înfiinţate, 935 erau SRL-uri, 134 erau Întreprinderi Individuale (II), 396 erau Persoane Fizice Autorizate (PFA), 13 Instituţii Financiare (IF) şi nici o societate pe acţiuni.

Numai în luna octombrie 2023, au fost 156 de înmatriculări de firme noi la nivelul județului Vâlcea. În schimb, în primele 8 luni din anul acesta, în judeţul Vâlcea, s-au efectuat 1.188 de înmatriculări de firme noi, cu 12% mai mult faţă de situaţia din perioada similară din anul 2022.

La nivel național, în primele șase luni ale anului, volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie brută, a înregistrat o creștere, pe ansamblu, cu 3,0% comparativ cu perioada similară a anului anterior, datorită sporurilor înregistrate la vânzările de produse alimentare, băuturi și tutun (+4,4%) și la vânzările de produse nealimentare (+4,2%), relevă datele publicate de Institutul Național de Statistică (INS).

Comerțul cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate a scăzut cu 1,8%. Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, în perioada ianuarie-iunie 2023, comparativ cu intervalul corespunzător din 2022, a înregistrat un avans, pe ansamblu, cu 2,9%, datorită creșterilor înregistrate la vânzările de produse nealimentare și la vânzările de produse alimentare, băuturi și tutun.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *