Cuvinte cu rădăcini turcești în limba română: O lecție culturală la Păușești-Măglași

Biblioteca “Antim Petrescu” găzduiește o lecție culturală unică

La Biblioteca Publică “Antim Petrescu” din Păușești-Măglași s-a desfășurat o lecție culturală excepțională, evidențiind influența turcească asupra limbii române. Această sesiune a făcut parte din proiectul “Focus on rural inspiration”, o inițiativă destinată să scoată în evidență și să promoveze inspirația rurală, organizată de biblioteca locală în parteneriat cu Asociația “AIDE” și susținută de Corpul European de Solidaritate.

Evenimentul a beneficiat de contribuția esențială a voluntarului Rifat din Turcia, care a oferit participanților perspective prețioase privind originea turcească a diverselor cuvinte din limba română, precum “pantaloni”, “tavan” sau “catâr”. Prezența și implicarea lui Rifat au fost cruciale pentru reușita acestei activități, care a subliniat bogăția culturală și lingvistică rezultată din întrepătrunderea istorică a diferitelor culturi.

Astfel, copiii din Păușești-Măglași au avut oportunitatea să descopere originea fascinantă a unor cuvinte uzuale, să investigheze legăturile istorice dintre România și Turcia și să valorizeze diversitatea lingvistică și culturală:

”Mulțumim voluntarului nostru, Rifat, pentru dedicarea și pasiunea pe care le-a arătat împărtășindu-și cunoștințele și făcând din această activitate o experiență memorabilă pentru toți cei prezenți. Inițiative de acest fel sunt esențiale pentru consolidarea legăturilor culturale și pentru promovarea înțelegerii și aprecierii reciproce între culturi diferite”, a declarat bibliotecara Ioana Goran.

 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *