Îmbunătățiri semnificative în sectorul medical din Vâlcea cu finanțare mixtă

Constantin Rădulescu, președintele Consiliului Județean Vâlcea, subliniază un demers  important spre modernizarea infrastructurii medicale în județul Vâlcea

Conform anunțului, Spitalul Județean de Urgență Vâlcea se va bucura de o finanțare totală de 5,6 milioane lei, sumă care include atât fonduri alocate de Ministerul Sănătății – 5,1 milioane lei, cât și o cofinanțare de 500.000 lei din partea Consiliului Județean Vâlcea. Aceste resurse financiare vor fi investite în achiziția a trei aparate de radiologie digitală și în modernizarea compartimentului de sterilizare, îmbunătățind atât calitatea cât și eficiența serviciilor medicale oferite.

De asemenea, Spitalul din Brezoi va primi o finanțare de 5 milioane de lei de la Ministerul Sănătății, sumă alocată pentru procurarea de ecografe de ultimă generație, un aparat de radiologie, o masă de operație, precum și alte echipamente esențiale pentru sala de operație. În plus, Consiliul Județean Vâlcea se va implica prin asigurarea cofinanțării necesare acestui proiect.

”Identificarea de fonduri pentru modernizarea și dotarea cu aparatură medicală performantă a spitalelor vâlcene a fost, și va rămâne, preocuparea noastră permanentă.   Ne bucurăm că, în acest demers al nostru, avem ca partener Ministerul Sănătății, care, recent, a alocat județului Vâlcea peste 10 milioane lei, pentru achiziționarea de aparatură și noi dotări la SJU Vâlcea și la Spitalul Brezoi. Pe lângă suma de 5,1 milioane lei, pe care o va primi de la Ministerul Sănătății, Spitalul Județean de Urgență Vâlcea va beneficia și de o cofinanțare de 500.000 lei, de la Consiliul Județean Vâlcea. Cu acești bani, se vor achiziționa 3 aparate de radiologie digitală și se va moderniza compartimentul sterilizare (va fi amenajat spațiul și va fi dotat cu aparatură nouă). La Spitalul din Brezoi, cele 5 milioane lei alocate de Ministerul Sănătății vor fi utilizate pentru achiziționarea unor ecografe de ultimă generație, a unui aparat de radiologie, a unei mese de operație și a unor echipamente necesare sălii de operație. Vom sprijini și Spitalul din Brezoi, prin asigurarea cofinanțării, de către CJ Vâlcea, a acestui proiect. Este o veste bună pe care o primim și care ne ajută în efortul nostru permanent de a asigura vâlcenilor servicii medicale de calitate”,  a declarat președintele CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu.

 

 

 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *