La Vaideeni, s-a dat ordinul de începere a lucrărilor de regularizare a torenților

Vaideeni: lucrări de regularizare a torenților

La Vaideeni, s-a dat startul lucrărilor esențiale de regularizare a torenților din zona Vaideeni, o investiție vitală pentru a proteja localnicii împotriva inundațiilor devastatoare.

Proiectul, realizat în comun cu localitatea Horezu, este finanțat de Ministerul Agriculturii, iar valoarea lucrărilor este de 8,5 milioane de euro:

„Este un moment crucial pentru comunitatea noastră”, a declarat primarul Daniel Băluță. „Am demarat acest proiect în urmă cu mulți ani și suntem încântați să vedem că devine realitate. Regularizarea torenților este o misiune complexă, dar esențială pentru siguranța locuitorilor noștri.”

Lucrările, care au început oficial pe 11 martie 2024, implică o serie de etape meticuloase. Mai întâi, au fost efectuate măsurători precise și cadastrări ale tuturor torenților din zonă. Apoi, s-a obținut acordul tuturor proprietarilor din apropierea acestora pentru accesul necesar. Printre torenții prioritari se numără Boșita și Valea lui Miercurea, acesta din urmă fiind responsabil pentru distrugerile din centrul localității în anul 2018.

„Este o muncă de echipă și de solidaritate între comunități”, a subliniat Băluță. „Avem un total de 45 de torenți incluși în acest proiect, iar eforturile noastre sunt concentrate pentru a asigura că fiecare locuitor este în siguranță.”

Primarul a evidențiat, de asemenea, importanța vitală a acestor lucrări pentru prevenirea unor eventuale inundații viitoare, subliniind riscul continuu generat de instabilitatea atmosferică.

„Cu fiecare perioadă de vreme extremă, există riscul ca locuitorii noștri să fie expuși la pericole majore”, a adăugat Băluță. „Prin urmare, acest proiect nu este doar o soluție, ci o necesitate urgentă.”

Proiectul reprezintă, de asemenea, o premieră pentru județ, marcând prima lucrare de îmbunătățiri funciare de amploare după Revoluție.

Prin urmare, acest proiect, care include amenajarea torenților conform normelor, este extrem de binevenit pentru rezolvarea acestor probleme.

 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *