Dinamica politică din Vâlcea în pregătirea alegerilor din 9 iunie

Constantin Rădulescu: ” Aș vrea ca nimeni să nu-i jignească pe primari. Niciun primar nu a venit cu mâna întinsă la PSD„

 

În contextul politic actual, schimbările de alianțe și strategii devin tot mai vizibile pe măsură ce ne apropiem de alegerile din 9 iunie, atât pentru primari, cât și pentru europarlamentari. Președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu, a oferit o declarație amplă în cadrul unei conferințe de presă, evidențiind dinamica politică locală și națională.

Constantin Rădulescu a subliniat, în primul rând, particularitățile scenei politice din Vâlcea, contrastând cu peisajul național, unde se observă o colaborare între PNL și PSD. În Vâlcea, această alianță nu este prezentă,  mai mult, un număr semnificativ de primari PNL au decis să se alăture PSD-ului. „Până în prezent au trecut 17 primari la PSD, sunt primari liberali dar printre ei sunt și primarii ecologiști care au venit alături de noi, la care se adaugă cei 36 de primari PSD. Sunt în total 53 și este posibil să mai vină încă 5 primari la PSD”, a declarat Rădulescu.

Președintele a făcut apoi apel la respect față de decizia primarilor, insistând că aceștia nu au fost motivați de interese materiale, ci de o colaborare anterioară pozitivă cu PSD. „Nu i-am plătit, nu i-am mituit, nu am folosit banii instituției să le spun: ‘Veniți domnilor că vă dau’. Nu, dar mi-am făcut datoria să întreb: ‘Domnule primar, vin alegerile, am colaborat foarte bine atâția ani, vă interesează, veniți la PSD?’, pe cei care nu au venit dumnealor la noi, pentru că majoritatea au venit și au spus că vor să meargă cu mine și cu PSD”, a explicat el.

Mai departe, Rădulescu a criticat conducerea PNL Vâlcea, acuzând-o că a pierdut contactul cu baza partidului și că s-a distanțat de valorile liberale, ajungând să caute alianțe cu AUR. „A ajuns PNL la Vâlcea să se milogească de AUR pentru a fi în alianță, vorbim de un partid istoric. Eu colaborez cu colegii toți din teritoriu cu bună credință. Acest sentiment pe care îl am, îl au și majoritatea colegilor din PNL Vâlcea, pe care eu nu-i jignesc, nu-i ponegresc și pe care îi îndemn să fie responsabili și să nu ajungă să se milogească să se alieze cu AUR. Este trist, se răsucesc în mormânt liberali care sunt emblematici pentru Vâlcea”, a menționat el.

Declarațiile din scena politică vâlceană ne sunt familiare; acestea reflectă tensiunile și dinamica locală într-un an electoral important, caracterizat, ca de obicei, în campaniile vâlcene, de o luptă aprigă între PNL și PSD, chiar dacă la nivel național liderii celor două partide par să fi ajuns la un consens. Schimbările de alianțe și strategiile adoptate de partidele politice se așteaptă să influențeze semnificativ rezultatele electorale, atât la nivel local, cât și național.

 

Discursul președintelui Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu, susținut în cadrul conferinței de presă desfășurate la sediul CJ Vâlcea:

” Până în prezent au trecut 17 primari, pentru că vorbim și despre ecologiști care au venit alături de noi, la care se adaugă cei 36 de primari PSD. Sunt în total 53 și este posibil să mai vină încă 5 primari la PSD.

Și aș vrea să clarific ceva. Aș vrea ca nimeni să nu-i jignească pe primari. Niciun primar nu a venit cu mâna întinsă la PSD. Faptul că au ales PSD, au ales pentru că am avut 8 ani o colaborare excelentă. Faptul că au ales PSD se întâmplă pentru că eu, la nivel uman, cu dumnealor, am avut o colaborare foarte bună. Nu i-am plătit, nu i-am mituit, nu am folosit banii instituției să le spun: Veniți domnilor că vă dau. Nu, dar mi-am făcut datoria să întreb: ”Domnule primar, vin alegerile, am colaborat foarte bine atâția ani, vă interesează, veniți la PSD?’, pe cei care nu au venit dumnealor la noi, pentru că majoritatea au venit și au spus că vor să meargă cu mine și cu PSD. Dar vă spun, nu tot PNL este ca și conducerea lor județeană. În PNL Vâlcea sunt oameni remarcabili pe care eu mă bazez pe 9 iunie să mă voteze pentru funcția de președinte al Consiliului Județean. PNL Vâlcea nu trebuie judecat după cei care au confiscat efectiv conducerea acestui partid și care au o boală veche, de 8 ani, ne reclamă și ne înjură, au pierdut de două ori alegerile și acum sunt pe locul trei. Este ultima dată când mă mai auziți vorbind pe această temă.

A ajuns PNL la Vâlcea să se milogească de AUR pentru a fi în alianță, vorbim de un partid istoric. Eu colaborez cu colegii toți din teritoriu cu bună credință. Acest sentiment pe care îl am, îl au și majoritatea colegilor din PNL Vâlcea, pe care eu nu-i jignesc, nu-i ponegresc și pe care îi îndemn să fie responsabili și să nu ajungă să se milogească să se alieze cu AUR. Este trist, se răsucesc în mormânt liberali care sunt emblematici pentru Vâlcea”, a declarat președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu”, a declarat președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu.

 

 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *