Compania Evolor lucrează la proiectul de investiţii de 3 milioane de euro, care constă în operaţionalizarea Chempro

Producătorul de lacuri şi vopsele Evolor, parte din holdingul ROCA Industry, lucrează la proiectul de investiţii care constă în operaţionalizarea Chempro, o fostă fabrică de vopsele de pe platforma SC Oltchim SA.

„Principalul proiect de investiţii la care lucrăm acum, în valoare de circa 3 milioane de euro, este operaţionalizarea spaţiului pe care l-am achiziţionat în municipiul Râmnicu Vâlcea, pe platforma Oltchim. Este un proiect de investiţii menit să ne consolideze poziţia în regiune, care va juca un rol activ în revitalizarea regiunii Vâlcea, în trecut un reper pentru progresul industriei chimice româneşti.
Proiectul constă în achiziţia şi modernizarea unui spaţiu adecvat pentru a găzdui capacităţi de producţie, logistice, administrative, dar şi un laborator modern de cercetare-dezvoltare”, declară Bogdan Pîrvu, CEO la Evolor.

Prin achiziţia fabricii Chempro, Evolor va moderniza şi va operaţionaliza un spaţiu de aproape 4.000 de metri pătraţi. Anterior, managerul spunea că va fi nevoie de circa 15 oameni pentru derularea activităţii în noile facilităţi.

În primul semestru al anului trecut, Evolor a înregistrat o cifră de afaceri de 49 milioane de lei, în creştere cu 32,5% faţă de perioada similară din 2022, informează compania. EBITDA a atins o valoare de 8,3 milioane de lei, iar marja EBITDA s-a situat la 16,8% din cifra de afaceri, conform raportului pentru primul semestru 2023.

Parte din portofoliul holdingului ROCA Industry din decembrie 2021, Evolor estimează o creştere de 53% a cifrei de afaceri din momentul preluării şi rezultatele din 2023, menţionează compania.

O creştere de aproape 30% se înregistrează şi la nivelul forţei de muncă, compania având în prezent 145 de angajaţi, faţă de 112 în momentul preluării de către holding. Anul 2023 a marcat şi startul activităţilor de export, produsele ajungând pe pieţele din Republica Moldova şi Israel.

În anul 2021, ROCA Investments, parte din Impetum Group, a preluat integral compania Sarcom, unul dintre cei mai mari producători de vopsele și lacuri din România, fondată acum 30 de ani de către frații Marinică și Aurel Potop.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *