Echipa de tineret a SCM-ului se pregătește de turneul final. Antrenoarea Mia Rădoi: ”Punem obiective mari, să creștem valoarea fetelor”

Echipa de tineret a SCM Rm. Vâlcea se pregătește intens pentru participarea la turneul final al Campionatului Național de tineret, programat în perioada 22-25 aprilie, la Mioveni.

Formația de tineret a SCM Rm. Vâlcea, pregătită de Mira Rădoi și Daniela Joița a câștigat grupa din care a făcut parte și s-a calificat la turneul final de pe prima poziție, urmând a întâlni în sferturile de finală ocupanta locului 4 din cealaltă serie, Dacia Mioveni au CSM București.

Antrenoarea Maria Rădoi, fostul coordonator de joc de la Oltchim și națională își propune să dea cât mai multe jucătoare la echipa de senioare. ”Fetele trebuie să muncească foarte mult ca să ajungă la echipa mare, mă bucur când Bent Dahl îmi solicită jucătoarele, asta înseamnă că ele pot ajuta. Obiectivul clubului la tineret era doar promovarea jucătoarelor la echipa mare, dar e bine să mai punem obiective mai mari, ca să creștem valoarea fetelor. Vreau să prindem podiumul la turneul final, așa se vor obișnui fetele să lupte pentru ceva mai sus.  În afară de 2-3 fete, toate au participat la antrenamentele echipei de senioare, iar unele chiar au jucat și la meciurile oficiale, înlocuindu-le pe cele accidentate. Mă bucur că  văd și ele diferența dintre cele de vârsta lor și senioarele cu mai multă experiență, mai multă forță, viteză, este o diferență destul de mare, dar prin muncă pot ajunge acolo”  a anunțat antrenoarea Mia Rădoi la Televiziunea VTV.

Președintele secției de handbal, Florin Verigeanu spune că principalul obiectiv este creșterea jucătoarelor pentru echipa de senioare. ”Nu mă interesează locul pe care terminăm cu tineretul, ci la finalul sezonului să avem jucătoare care promovează la echipa mare. Cheltuielile cu echipa de tineret duc pe an la circa 250.000 euro, sunt bani pe care alte echipe nu prea își permit să îi cheltuiască, dar am zis să facem o treabă bună și ne-am propus să dezvoltăm un Centru al nostru propriu de copii și juniori” a spus și Florin Verigeanu.

Având probleme medicale nu vor putea evolua la turneul final Dina, Brumaru și Băjenaru. În schimb, va fi recuperată Grigore, după problemele la gleznă avute în ultima perioadă.

Maria Rădoi antrenează echipa de tineret SCM Râmnicu Vâlcea

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *