Unii primari performează cu bani puțini, altora nu le ajunge nici un „bloc” de bani

Primarii vâlceni, performanță cu bani puțini sau gestionare slabă?

Unii dintre primarii vâlceni reușesc să facă performanță în administrație cu bani puțini și mult respect pentru comunitate, alții bagă mâna cu totul în banii contribuabililor și nu îi mai mulțumește absolut nimic. În administrația locală există, într-adevăr și mulți „primari degeaba”, care și-au încasat doar salariul, au stat pe un scaun călduț și nu au făcut nimic pentru comunitatea pe care o conduc. În schimb, sunt discrepanțe majore în privința altora, care sunt aleși pentru a gestiona cu bună credință banul public, dar manifestă o totală lipsă de respect față de comunitățile pe care le conduc.

 

Cine sunt primarii „DE VOTAT” la următoarele alegeri? Toți cei care au demonstrat că se poate, cu bani puțini să facă proiecte europene, să atragă bani în comunitate, să aducă utilități la poarta oamenilor. Unele orașe mici din județ sunt în permanentă dezvoltare, și ne referim aici la Horezu, Călimănești, Brezoi sau Bălcești, unde s-a demonstrat că performanța administrației locale poate ridica standardul de viață al locuitorilor. Orașul Bălcești are un merit deosebit pentru că a păstrat posibilitatea acordării de asistență medicală pentru aproape tot sudul județului. Sunt și comune care au beneficiat de o dezvoltare economică nesperată, și aici putem da exemplul comunei Budești sau Păușești Măglași, care beneficiază și de o apropiere benefică de municipiu și de utilități extinse. Există, însă și primari de oraș unde nu se vede nimic „mișcat” în ultimii ani, fapt pentru care, cel mai probabil, își vor pierde mandatele în acest an. La Drăgășani promisiunile au fost multe, dar orașul arată exact la fel ca și acum 20 de ani, fără îmbunătățiri semnificative. Bani au fost destui, doar gestionarea lor a fost cât se poate de slabă.

 

Cu adevărat lăudabile sunt, însă, performanțele din comunitățile mici, unde nu au existat venituri suficiente uneori nici pentru salariile angajaților primăriei, dar primarii respectivi au dovedit că pot atrage fonduri chiar și în condițiile cele mai grele și nu doar că au menținut administrațiile pe care le conduc pe linia de plutire, dar au reușit, cu eforturi considerabile, să finalizeze și proiecte foarte importante pentru localitățile pe care le conduc și să ducă utilitățile în zone unde numai noroiul și gropile făceau parte din peisaj, până acum câțiva ani. Lungeștiul, Scundu, Muereasca și multe altele sunt exemple de dezvoltare care merită felicitări, tocmai pentru că primarii respectivi nu sunt nici aproape de orașe importante și nici nu au avut parte de un buget prea bogat sau investitori care să se îmbulzească la ușa lor. Primari adevărați sunt cei care sunt capabili să dezvolte zonele pe care le conduc și în situații grele, nu aceia care nu mai știu prin ce „șmecherii” să cheltuiască repede și fără să lase prea multe urme banii publici, și aici ne referim la capitala de județ, așa-zisul „Hackerville”, condus în continuare de un primar cu antecedente penale și cu tendințe de acaparator imobiliar.

Pe 9 iunie alegătorii vor avea ultimul cuvânt, și ar fi bine să nu mai votăm doar instinctual sau pe bază de aparențe, pentru că interesul real pentru oameni, atragerea investitorilor și realizarea unor proiecte importante de dezvoltare și cu efecte economice pe termen lung sunt singurele lucruri care contează pentru comunitățile din Vâlcea, un județ sărăcit, îmbătrânit și cu o singură speranță pentru generația viitoare: votul responsabil.

 

Nu uitați, ne merităm conducătorii! Faceți în așa fel încât și ei să ne merite pe noi!

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *