SCM Rm. Vâlcea pierde la mare luptă la Brăila, cu Dunărea. Echipa lui Bent Dahl va termina sezonul pe locul 5

SCM Rm. Vâlcea a făcut un meci foarte bun luni, la Brăila, dar a pierdut meciul cu Dunărea, scor 29-31, în etapa a 24-a a Ligii Naționale de handbal feminin. 

Ghinioanele au apărut din nou în rândul echipei vâlcene, care le-a pierdut pe Florica și Zschocke, ambele cu probleme medicale, astfel că SCM a făcut deplasarea cu doar 13 jucătoare.  Meciul era unul mai mult de imagine pentru vâlcence, care, chiar dacă ar fi câștigat la Brăila, ar fi rămas la un punct în spatele ocupantei locului 4, Dunărea, care mai avea de disputat două partide ușoare.

Foto: Sportul Ilustrat

Dunărea a condus pe tot parcursul primei reprize, iar în minutul 26 s-a desprins la 16-10. La pauză, Brăila avea 17-12. Reacția Vâlcii a venit în partea secundă, când a întors scorul în doar 9 minute: 20-21. Susținută de fanii inimoși de la Liga Suporterilor Vâlceni, echipa lui Bent Dahl a jucat excelent și conducea cu 29-28 în minutul 56. Dunărea a fost mai lucidă în ultimele 3 minute și s-a impus cu 31-29, după un meci spectaculos, la care au contribuit din plin ambele echipe.

Foto: Sportul Ilustrat

SCM Rm. Vâlcea este pe locul 5 și va termina campionatul pe acest loc, pentru că nu mai poate urca, dar nici coborî în clasament. Echipa lui Bent Dahl are 46 de puncte din 24 de meciuri și se pregătește să revină sezonul viitor în EHF European League, singura condiție fiind ca locul 2 să obțină wild-card de EHF Champions League.

Pe 15 mai, în Sala Sporturilor Traian, SCM va disputa ultimul meci pe teren propriu din acest sezon, cel cu Gloria Bistrița Năsăud. Va fi un spectacol total, urmând a fi premiate și fostele jucătoare de la Oltchim care au cucerit Cupa EHF în 1984 și 1989.

SCM: Hosu, Roch – Hagman 8, Maidhof 5, Necula 5, Wollik 4, Ljepoja 3, De Jong 2, Gogîrlă 2, Cholevova, Băcăoanu, Bălan, Mușat.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *