Gratuit și necesar: Primăria Malaia simplifică înregistrarea proprietăților

În localitatea Malaia, Primăria se ocupă cu înregistrarea proprietăților într-un sistem modern, fără costuri pentru cetățeni. Primarul Gheorghe Dinculescu subliniază importanța colaborării dintre oameni și specialiști pentru a colecta documentele necesare. „Cadastrarea gratuită este crucială pentru actualizarea informațiilor despre proprietăți”, spune primarul, adăugând că intabularea va fi de asemenea gratuită, datorită  acestui proiect care se derulează cu fonduri europene.

Însă, drumul către înregistrare este presărat cu obstacole. Mulți locuitori au transmis proprietățile doar pe cale orală, fără documente oficiale. Primarul le-a explicat cu răbdare că aceste documente sunt esențiale pentru a-și proteja drepturile de proprietate. Mai mult, în contextul campaniei electorale, au apărut zvonuri că înregistrarea va duce la creșterea taxelor și impozitelor. Cu toate acestea, primarul asigură că procesul este gratuit și că cetățenii trebuie să înțeleagă că evitarea acestor pași poate duce la cheltuieli mai mari în viitor.”

„Trebuie să ne aliniem legislației și să colaborăm cu specialiștii”, subliniază primarul. „Dacă nu, riscul este că proprietățile să fie înregistrate pe numele primăriei în absența documentelor necesare”. Cu toate acestea, primarul observă un progres în înțelegerea comunității: „Ușor-ușor, oamenii încep să înțeleagă importanța acestor pași”, concluzionează el.

Locuitorii sunt încurajați să colaboreze cu autoritățile și echipele de cadastru pentru a facilita procesul de înregistrare. Aceasta nu numai că va aduce claritate și ordine în administrarea proprietăților, dar va deschide și poarta către noi investiții și proiecte de dezvoltare în localitate.

Acest cadastru nu doar că va simplifica multe dintre tranzacțiile imobiliare și va rezolva litigiile de proprietate, dar va și crește valoarea imobilelor din comună.

 

 

 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *