Călimănești: 636 de ani de istorie sărbătoriți cu mare fast

Călimănești sărbătorește 636 ani de istorie

Anul acesta, orașul Călimănești sărbătorește 636 de ani de la prima sa atestare documentară. Festivitățile vor avea loc pe 18, 19 și 20 mai, în diverse locații, inclusiv la Casa de Cultură „Florin Zamfirescu”, scena teatrului de vară din Parcul Central, terenul de sport și Centrul Cultural din Jiblea Nouă.

Evenimente și activități

În fiecare seară, de la ora 19:00, pe scena Teatrului de Vară din Parcul Central, vor cânta artiști renumiți precum Nicu Alifantis, Zan, Florin Ristei, Gelu Voicu, Taraful Lăutarii din Teleorman și trupa Vunk.

Lansare de carte

Sâmbătă, 18 mai, la Casa de Cultură „Florin Zamfirescu”, la ora 10:00, va avea loc lansarea cărții „Scrisoare de la Martha” de Dora Săvulescu.

Inaugurarea Centrului Cultural

Duminică, 19 mai, în Jiblea Nouă, după competițiile sportive de fotbal, baschet și handbal, care vor începe la ora 14:00 pe terenul de sport, va fi inaugurat Centrul Cultural.

Ziua de luni

Luni, de la ora 09:00, Casa de Cultură „Florin Zamfirescu” va găzdui ședința festivă a Consiliului Local. În cadrul acestei ședințe, domnul Aurelian Cincă va primi titlul de cetățean de onoare al orașului Călimănești.

Tot luni, la Mănăstirea Cozia, de la ora 12:00, se va oficia un Te Deum pentru aniversarea de 636 de ani a orașului. Cu această ocazie, vor fi premiate și cuplurile din Călimănești care sărbătoresc 50 de ani de căsătorie.

Toți locuitorii și turiștii sunt invitați să participe la aceste evenimente speciale și să celebreze istoria orașului Călimănești.

 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *