Planul pentru stabilitate fiscală: Senatorul Claudia Mihaela Banu susține menținerea cotei unice

Claudia Banu susține menținerea cotei unice

În politica din România, se discută acum despre modalitățile de a menține impozitele simple și clare pentru toți.. Claudia Mihaela Banu, senator, și Laurențiu Cazan, deputat, propun să nu schimbăm regula de a plăti un procent fix de taxă, numită cotă unică, pentru încă zece ani. Aceasta înseamnă că toată lumea va ști cât trebuie să plătească fără să fie surprize.

De ce este important acest lucru? Pentru că oamenii de afaceri și toți cetățenii vor putea să își facă planuri bune pentru viitor, știind exact cât din banii lor vor merge la stat. Claudia Mihaela Banu spune că acest plan ajută la „a face lucrurile mai sigure și mai stabile în România, oferind certitudine atât investitorilor, cât și cetățenilor în ceea ce privește taxele pentru următorul deceniu.”

Chiar dacă regula taxei este simplă acum, guvernul poate să schimbe cât este procentul. În acest moment, firmele plătesc 16% din profit statului, oamenii dau 10% din ce câștigă, iar pentru banii trimiși ca profit de la o firmă la un acționar, cota este de 8%.

Propunerea de a păstra aceste reguli fixe vine ca un răspuns la alte idei care vor să introducă mai multe cote diferite, în funcție de cât câștigă fiecare. Claudia Mihaela Banu și colegii ei cred că menținerea unui sistem simplu și clar este mai bună.

„Discuțiile despre această lege sunt foarte importante, pentru că modul în care se strâng taxele afectează cât de bine trăim toți”, adaugă senatorul Banu. Este așteptat ca pe 25 mai, când senatorii se vor întâlni, să vorbească bine despre aceste lucruri, să cântărească bine ce este mai bine să facă.

Această discuție este una dintre cele mai serioase și are efecte mari asupra tuturor celor care trăiesc și muncesc în România, așa că toți așteptăm să vedem ce se va decide.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *