Antrenorul echipei SCM Rm. Vâlcea, Bent Dahl anunță: ”Ne vom bate la medalii în sezonul viitor”

Antrenorul echipei SCM Rm. Vâlcea, Bent Dahl și-a prelungit cu șase luni contractul cu naționala feminină a Cehiei, pe banca căreia va fi la Euro 2024, unde va fi adversarul României. 

Campionatului European de handbal feminin are loc în perioada 29 noiembrie – 15 decembrie, în Austria, Ungaria și Elveția.  Naționala României a fost repartizată în Grupa B și va juca la Debrecen, într-o grupă foarte echilibrată, cu Muntenegru, Cehia şi Serbia. Astfel, norvegianul se va duela cu România condusă de Florin Pera în prima fază a grupelor de la Euro.

”Sunt mulțumit de echipă”

Cu Bent Dahl pe bancă, SCM Rm. Vâlcea a terminat actualul sezon pe locul 5 și revine astfel în EHF European League. Sâmbătă, în ultimul meci oficial al sezonului, vâlcencele au pierdut la Brașov, 34-38 cu Corona, într-un joc în care nu mai avea miză pentru ele.  ”Dintr-un punct de vedere, sunt mulțumit de acest sezon, în sensul că ne-am întors în cupele europene. Am început sezonul foarte bine, dar am avut un parcurs complicat și am pierdut, după părerea mea, în mod stupid puncte, ceea ce a creat tensiune și a fost dificil să revenim în această luptă pentru această poziție. Dar, în final am reușit și deci pot să spun că sunt chiar mulțumit de echipă și de jucătoarele pe care le avem” a spus tehnicianul norvegianul.

Pentru sezonul viitor, Dahl anunță că Vâlcea se va bate la medalii. ”Întotdeauna este loc de mai bine. Nu sunt mulțumit să fim numărul cinci, dar competiția în România este foarte, foarte grea. Deci cu atâtea echipe care ies în față cu bugete mari, noi trebuie să ne concentrăm pe ceea ce putem face dar cu siguranță ne vom bate pentru medalii în sezonul următor.”

”Mai avem în vedere 1-2 jucătoare”

Antrenorul norvegian spune că prioritar este menținerea actualului lot și îmbunătățirea lui. ”Avem, desigur, în plan achiziția de noi jucătoare, dar mult mai important pentru noi este să ne păstrăm jucătoarele. E mult mai bine să le menținem pe cele pe care le avem deja decât să aducem altele noi. Vom avea câteva și noi, avem o extremă dreapta de top din Franța, un portar, avem un pivot nou și mai avem încă una, poate două jucătoare pe care le avem în vedere, dar vom mai vedea…. Cam acestea sunt, plus că le așteptăm să se reîntoarcă la echipă după concediul de maternitate vechile noastre jucătoare, Elghaoui și Kovacevic,  care sper că vor fi în formă” a anunțat nordicul.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *