Sărbătoare la Călimănești: competiții sportive și deschiderea Centrului Cultural Jiblea-Nouă

Zilele orașului Călimănești

Sărbătoarea Zilelor orașului Călimănești a continuat duminică, 19 mai, cu o serie de activități diversificate, atrăgând locuitori și vizitatori deopotrivă. De dimineață, terenul de sport din Jiblea-Nouă a găzduit competiții de fotbal, handbal și baschet, adunând numeroși iubitori ai sportului .

După prânz, comunitatea locală s-a reunit pentru un moment de mare importanță: inaugurarea Centrului Cultural Jiblea-Nouă. Evenimentul a debutat cu o slujbă religioasă oficiată de doi preoți, la care au participat primarul orașului Călimănești, Florinel Constantinescu, Aurel Simion, candidat PNL la Președinția Consiliului Județean Vâlcea, consilieri locali, susținători și prieteni ai primarului. În discursul său, edilul a subliniat importanța acestei investiții pentru comunitate.

Ceremonia a continuat cu un moment artistic oferit de elevii Școlii Primare Jiblea-Nouă, urmat de un spectacol folcloric susținut de Orchestra profesionistă „Rapsodia Vâlceană”. Publicul a fost încântat de prestațiile artistice ale ”micuților” și de atmosfera festivă.

Centrul Cultural Jiblea-Nouă a fost realizat cu fonduri europene prin Programul Operațional Regional, fiind parte dintr-un proiect integrat, una dintre cele mai complexe investiții din zonă, care a cuprins cinci obiective majore. Proiectul, în valoare totală de 6,5 milioane de euro, a inclus reabilitarea și modernizarea unor obiective-cheie precum Casa de Cultură „Florin Zamfirescu” și Centrul Multifuncțional din Călimănești, precum și Școala cu clasele I-IV și grădinița din Jiblea Nouă. Clădirea a fost extinsă cu un corp la parter, s-au realizat facilități pentru persoanele cu dizabilități și au fost amenajate un loc de joacă, alei pietonale și spații verzi. Proiectul a prevăzut și modernizarea a peste 7 kilometri de străzi. Căminul cultural din Jiblea Nouă, inaugurat duminică, 19 mai, fiind cea de-a cincea componentă a proiectului, a fost transformat într-un frumos Centru Cultural și dotat cu o bază sportivă. Acest proiect aduce beneficii atât locuitorilor orașului Călimănești, cât și celor din localitățile componente: Căciulata, Jiblea Nouă, Jiblea Veche, Păușa și Seaca.

 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *