O zi de înălțime la Biblioteca Publică „Antim Petrescu” din Păușești-Măglași: omagiu Smarandei Brăescu

Smaranda Brăescu, zbor în înălțimi și în inimile copiilor

La Biblioteca Publică „Antim Petrescu” din Păușești-Măglași, ziua de 21 mai a marcat aniversarea a 127 de ani de la nașterea celei care a fost Smaranda Brăescu, primul parașutist din România și una dintre primele din lume. În cadrul activității „Smaranda Brăescu – regina înălțimilor”, desfășurată în premieră la biblioteca publică din localitate, copiii au avut oportunitatea să descopere viața și realizările acestei personalități remarcabile. Sub îndrumarea bibliotecarului Ioana Goran, cei mici au construit avioane de hârtie și le-au lansat într-o competiție a celui mai lung zbor.

Această activitate face parte din proiectul „Introducere în modernitate – Școala de Aviație ‘Mircea Cantacuzino'”, implementat în parteneriat cu Fundația „Mircea și Dan Cantacuzino”. Proiectul, finanțat de fundație, are ca obiectiv promovarea culturii și a moștenirii românești, prin inițiative care să inspire și să susțină comunitatea locală în explorarea noilor orizonturi.

Biblioteca Publică ‘Antim Petrescu’ își propune să aducă în atenția comunității nu doar literatura clasică, ci și evenimente și personalități care au contribuit la evoluția și diversificarea culturii noastre. Astfel, proiectul nostru nu este doar o incursiune în trecut, ci și o călătorie către modernitate, oferindu-le copiilor oportunitatea de a-și descoperi și valorifica creativitatea într-un mod educativ și distractiv”, a subliniat bibliotecarul Ioana Goran.

 

 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *