Zilele orașului Călimănești, a treia zi

Călimănești, a treia zi de sărbătoare

Călimănești, 20 mai – A treia zi a sărbătoririi Zilei orașului Călimănești a fost marcată de evenimente culturale și festivități semnificative la Casa de Cultură „Florin Zamfirescu”. În cadrul unei ședințe festive a Consiliului Local, comunitatea l-a onorat pe domnul Aurelian Cincă, acordându-i titlul de „Cetățean de onoare al orașului Călimănești”.

Primarul orașului, Florinel Constantinescu, a subliniat importanța contribuției domnului Cincă la cultura locală: „Patrimoniul cultural al localității nu ar fi atât de complex fără existența personalităților locale care au excelat în domeniile cele mai diverse ale culturii precum lumea sportului, medicină, științe exacte sau literatură. Profesorul Aurelian Cincă este una dintre personalitățile peisajului cultural local cu o contribuție semnificativă la promovarea și păstrarea tradițiilor folclorice românești.”

Ziua a continuat cu evenimente religioase la Mănăstirea Cozia, unde s-a oficiat un Te Deum în onoarea aniversării de 636 de ani a orașului Călimănești. Aceasta a fost, de asemenea, o ocazie de a celebra cuplurile locale care au sărbătorit 50 de ani de căsătorie.

”Aceste festivități subliniază angajamentul orașului Călimănești de a celebra cultura, istoria bogată și tradițiile sale, reunind comunitatea într-un spirit de mândrie și recunoștință„, primarul orașului, Florinel Constantinescu

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *