Tradiția căpșunilor, la Bunești: sărbătoare cu rădăcini de peste 50 de ani

Tradiția căpșunilor, la Bunești
La Bunești, tradiția se țese cu pasiune de peste jumătate de secol. Duminică, 26 mai 2024, locuitorii din Bunești și prietenii lor din localitățile învecinate au celebrat cea de-a 53-a ediție a Sărbătorii Căpșunului. Inițiat în 1971 de primarul Tănasie Nicolae și profesorul Ilie Mihai, acest eveniment a devenit un simbol al comunității.

Evenimentul a început cu alaiul tradițional al cultivatorilor de căpșuni. Copiii și tinerii din localitate, îmbrăcați în costume populare, au defilat alături de primarul Viorel Radi, acompaniați de fanfara Consiliului Județean, prin fața mulțimii adunate de-o parte și de alta a DN 67.
Parada s-a încheiat cu celebra Horă a Căpșunului, unde primarul Viorel Radi, alături de tineri și vârstnici, prieteni și apropiați îmbrăcați de sărbătoare, precum și elevii participanți la paradă, au jucat împreună.
Pe scena din centrul localității, interpreți și formații artistice au încântat publicul cu melodii cunoscute, acompaniați de orchestra „Rapsodia Vâlceană” a Centrului de Creație Vâlcea. Atmosfera a fost de sărbătoare, plină de viață, muzică și culoare.
Primarul Viorel Radi a declarat cu entuziasm: „Pentru locuitorii comunei Bunești și prietenii din localitățile învecinate, cu respect pentru tradițiile care ne definesc comunitatea, am avut onoarea de a revitaliza și menține vie Sărbătoarea Căpșunului. Cu ajutorul și sprijinul dumneavoastră, am reușit să menținem această manifestare culturală și să oferim tuturor celor prezenți ocazia de a se bucura, ca în fiecare an, de această sărbătoare atât de frumoasă
Pe 26 mai, centrul comunei Bunești a fost plin de viață, muzică și culoare pentru toți cei care iubesc comunitatea și tradiția. „Indiferent de localitatea din care au provenit, toți au fost bineveniți la sărbătoarea noastră plină de energie. A fost o zi de neuitat, plină de distracție, dedicată tuturor celor care iubesc tradiția și comunitatea noastră,” a adăugat primarul Radi.”
Sărbătoarea Căpșunului este mai mult decât un eveniment, este o zi în care comunitatea se întâlnește de peste 50 de ani pentru a sărbători împreună, bucurându-se de fructele muncii lor și de legăturile care îi unesc.